In memoriam Joop Hamersma

Op 31 januari is Joop Hamersma (1949) in het OLVG overleden als gevolg van complicaties na een operatie.

Joop Hamersma was vanaf 1996 jarenlang verkoper van de Z-krant. Vanaf 2007 tot en met 2016 was Joop vrijwilliger bij de distributie van deze krant. Daarnaast gaf hij ook voorlichting over dakloosheid op scholen.
Joop was oud-voorzitter van de verkopersraad en van het BADT, Belangen Amsterdamse Dak- en Thuislozen. In 2002, toen hij beide functies nog bekleedde, gaf hij een interview aan HVO-Querido waarin hij zich een strijdbaar belangenbehartiger toonde. ‘Luis in de pels is een rol die me op het lijf is geschreven,’ zei Hamersma destijds.
Kijk hier voor de weergave van dit gesprek.

De uitvaart vindt plaats op woensdag 14 februari om 12:00 uur op begraafplaats Sint Barbara, Spaarndammerdijk 312 in Amsterdam.