Nieuws

HVO-Querido vaart mee in Canal Parade

Blijdschap bij HVO-Querido gisteren in de Sugar Factory in Amsterdam. Uit de 134 inschrijvingen zijn wij een van de 80 boten die mee mogen doen. HVO-Querido vaart dit jaar voor het eerst mee in de parade ter gelegenheid van de Amsterdam Gay Pride. Op 1 augustus is onze boot op de Amsterdamse grachten en de Amstel te bewonderen.

De bemanning

Onze bemanning is net zo kleurrijk als de regenboog: jongeren en volwassenen met verschillende seksuele voorkeuren en/of mensen met psychiatrische problematiek die dak- en of thuisloos zijn. Natuurlijk zijn ook de begeleiders van deze mensen aan boord. De opvarenden bestaan uit mensen met een bijzonder verhaal, ieder hun eigen aardigheid én hun eigen kracht. En dat delen we graag met de overige deelnemers en alle toeschouwers. Daarnaast willen onze deelnemers net als andere mensen ook delen in alle feestelijkheden: dans, muziek, performance. Komende tijd gaan we met een enthousiaste ploeg aan de slag om het thema ‘delen’ verder uit te werken.

Aandacht voor thuisloze LHTB-jongeren

Ook vragen we tijdens de Gay Pride aandacht voor de problematiek van thuisloze LHTB-jongeren. Met  ASKV Steunpunt Vluchtelingen, Gemeente Amsterdam en Movisie doen we een gezamenlijke projectaanvraag die als doel heeft meer aandacht voor (de problematiek) van deze groep te hebben in onze ondersteuning.

Zie ook Het Parool van 1 maart 2015.

‘In Nederland moeten ervaringen van thuisloze LHBT-jongeren en hulpverleners in kaart worden gebracht. Zodat zij betere ondersteuning kunnen krijgen. Daarom vind ik het mooi dat zorgorganisatie HVO-Querido opstaat en opkomt voor deze jongeren,’ zegt Maurits Boote, expert jeugd en LHBT bij Movisie, in Het Parool van 5 maart 2015.

Reacties ( 0 )

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *