Hulpaanbod

Als je geen eigen woning hebt en/of niet (helemaal) zelfstandig kunt wonen, bieden we verschillende woonmogelijkheden.

24-uurswoonvoorziening

Heb je een beschermende omgeving nodig en kun je niet zelfstandig wonen? Dan bieden we je een kamer in een 24-uursvoorziening. Dit houdt in dat je een eigen kamer hebt in een grotere groepsvoorziening. De kamer is voorzien van vloerbedekking, gordijnen en meubels. In de meeste woonvoorzieningen heb je een eigen douche en wc. Andere bewoners kun je ontmoeten in de huiskamer of recreatieruimte. In de meeste gevallen wordt er voor je gekookt. In sommige voorzieningen kun je ook zelf koken.

Begeleiding

In een 24-uurswoonvoorziening zijn er meestal dag en nacht begeleiders aanwezig. In sommige gevallen is er alleen een nachtportier aanwezig.

Kosten

Voor een 24-uurswoonvoorziening betaal je een inkomensafhankelijke bijdrage of een pensionbijdrage. Dit hangt af van jouw situatie.

 

Satelliet wonen

Kun je zelfstandig wonen, maar heb je soms ook hulp nodig? Dan bieden we je de mogelijkheid om alleen of met meerdere mensen in de buurt van een 24-uurs woonvoorziening te wonen. Als je met meerdere mensen woont, deel je een sociale huurwoning met 1 of 2 andere mensen. Je hebt een eigen kamer en deelt de woonkamer, de douche en wc en de keuken. Als je alleen woont, dan heb je een zelfstandige sociale huurwoning. In beide gevallen is alles wat je nodig hebt in de woning aanwezig (vloerbedekking en gordijnen, meubels, benodigd inventaris, telefoon- en internetaansluiting) en staat deze op naam van HVO-Querido. Ben je minder valide? Dan kunnen we aanpassingen in de woning aanbrengen.

Begeleiding

Bij satelliet wonen kun je gebruik maken van alle voorzieningen van de 24-uurs woonvoorziening waar je in de buurt woont. Ook van de nachtdienst.

Kosten

Voor satelliet wonen betaal je een inkomensafhankelijke bijdrage of een pensionbijdrage. Dit hangt af van jouw situatie.

 

Groepswonen

Kun je jezelf redden, maar is het voor jou goed om met meerdere personen te wonen? Dan bieden we je de mogelijkheid om met 2, 3 of 4 andere mensen samen te wonen. Samen delen jullie een sociale huurwoning die op naam staat van HVO-Querido. De woning is voorzien van vloerbedekking en gordijnen en eventueel van meubels, inventaris en telefoon- en internetaansluiting. Een koelkast, gasstel en andere apparatuur is aanwezig. Je hebt een eigen kamer in de woning en deelt de woonkamer, de douche en wc en de keuken. Ben je minder valide? Dan kunnen we aanpassingen in de woning aanbrengen.

Begeleiding

Bij groepswonen komen je begeleiders regelmatig naar je toe.

Kosten

Voor groepswonen betaal je een inkomensafhankelijke bijdrage of een gedeelte van de woonlasten. Dit hangt af van jouw situatie.

 

Individueel

Kun je zelfstandig wonen? Dan bieden we je herstartstudio of een eigen sociale huurwoning op naam van HVO-Querido. In de meeste gevallen verzorg je zelf de vloerbedekking, gordijnen, meubels en inventaris van je woning.

Begeleiding

Als je zelfstandig woont, komen je begeleiders regelmatig naar je toe.

Kosten

Als je zelfstandig woont, betaal je meestal zelf de woonlasten. In sommige gevallen betaal je een inkomensafhankelijke bijdrage. Dit hangt af van jouw situatie.

 

Eigen woning

Kun je jezelf redden en heb je een eigen woning, maar heb je toch ondersteuning nodig? Dan komen je begeleiders bij jou thuis.