Nieuws

Hulp voor ongedocumenteerden

In Amsterdam verblijven al geruime tijd uitgeprocedeerde asielzoekers. De gemeenteraad en het College van B&W van Amsterdam hebben besloten voor uitgeprocedeerde asielzoekers tijdelijk een sobere avond- en nachtopvang te creëren totdat het kabinet een besluit heeft genomen over de wijze van opvang voor mensen zonder verblijfsstatus.
Met deze bed, bad en broodopvang wordt, aldus de gemeenteraad en het college in een brief aan omwonenden, ‘een humanitaire ondergrens gewaarborgd.’

Kijk hier voor meer informatie hierover op de website van de gemeente Amsterdam.

Voor het verkrijgen van een toegangsbewijs voor deze bed, bad, broodlocatie kunt u maandag van 14.00 – 16.00 uur terecht bij de Geïntegreerde Voorzieningen Centrum van de GGD op de Valckenierstraat 2.

Een aantal personen zonder verblijfsstatus heeft vanaf eind juni 2014 onderdak gekregen in een voormalige kliniek van GGZ inGeest aan de Walborg 2a in Buitenveldert. Hier kunnen uiteindelijk 60 mensen terecht. HVO-Querido verzorgt deze opvang.
Daarnaast is vanaf 15 december 2014 ook een opvanglocatie voor maximaal 75 slaapplaatsen aangewezen in een voormalige school, en later een locatie van Cordaan, aan de Schuitenhuisstraat 9 in Osdorp. Deze nachtopvang is zeven dagen per week geopend vanaf het einde van de middag tot de volgende ochtend. Ook hier verzorgt HVO-Querido (team Passantenverblijf) de opvang.

'In Amsterdam worden bedden in gereedheid gebracht. Op twee locaties in de hoofdstad wordt winteropvang ingericht voor uitgeprocedeerde asielzoekers,' aldus NRC Handelsblad op 17 december 2014 . Foto ANP / Lex van Lieshout.

‘In Amsterdam worden bedden in gereedheid gebracht. Op twee locaties in de hoofdstad wordt winteropvang ingericht voor uitgeprocedeerde asielzoekers,’ aldus NRC Handelsblad op 17 december 2014 . Foto ANP / Lex van Lieshout.

Verslaggever Mattijs van de Wiel van de NOS sprak met enkele bewoners in de opvang. Een man uit Zuid-Sudan is blij met de nieuwe opvang. “Ik heb twee, drie weken niet gedoucht. Maar nu gaat ‘t weer beter”, zegt hij.

Kijk hier voor dit artikel.

Reacties ( 0 )

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *