Nieuws

Housing First in Schotland

Gisteren ben ik met Martin Kok naar het parlement in het Schotse Edinburgh geweest om een presentatie te geven over Housing First. We waren erg vereerd dat HVO-Querido daar het verhaal mocht delen over het succes van Housing First in Amsterdam, aldus zorgcoördinator Valerie Bogaard.

Martin heeft over de financiën en het koersbesluit gerelateerd aan Housing first gesproken en ik over methodiek en motivatie.
Het was een inspirerende middag voor ongeveer veertig nieuwe Housing First leaders en pathfinders in Schotland. Zij maakten onder meer kennis met lokale en internationale deskundigen op dat gebied. Behalve senior experts van de lokale en nationale overheid waren er ook mensen uit de wereld van gezondheidszorg en huisvesting uitgenodigd. Sommige leden van het Schotse parlement waren aanwezig om een deel of de hele sessie bij te wonen.

Bijdrage

Onze presentaties zijn goed ontvangen. Het is bijzonder om te zien dat het niet uitmaakt hoe hoog je komt op de maatschappelijke ladder, in Housing First kringen is  iedereen aan het lobbyen is om dakloosheid te bestrijden en om dakloze mensen een kans te geven op een nieuw bestaan.
Dit gebeurt ook in Schotland met veel passie en inzet. Wij hopen dat onze presentaties een bijdrage kunnen leveren aan de verdere ontwikkeling van Housing First aldaar.

 

Reacties ( 0 )

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *