Nieuws

Het StreetSmartseizoen is weer begonnen

Het is weer hoog tijd om uit eten te gaan, want in november en december vraagt een groot aantal Amsterdamse restaurants je om een enkele euro extra ten gunste van StreetSmart Amsterdam, het project dat daklozen en gezinnen in nood ondersteunt.

‘Amsterdam een beetje mooier maken,’ zo vat Sanne van der Leij, projectleider van StreetSmart Amsterdam, de doelstelling kort samen. ‘Het afgelopen jaar hebben we 26 duizend euro kunnen uitgeven aan daklozen en gezinnen in nood. Dat is 100% van alle ingezamelde euro’s! Daar staan we voor en dat doen we dus.’

Resultaten

Sanne somt in sneltreinvaart op wat StreetSmart Amsterdam allemaal doet met het opgehaalde geld. ‘Daarmee hebben we 150 gezinnen iedere week groente en fruit kunnen bieden. En gelukkig mogen zij nu, na jaren onderhandelen, eindelijk naar de voedselbank.
StreetSmart heeft daarnaast 5000 maaltijden mogelijk gemaakt bij het Stoelenproject en de 150 verkopers van de Amsterdamse straatkrant Z! geholpen.
We doneren ook avondmaaltijden aan gezinnen die uit hun huis zijn geplaatst en op een locatie verblijven waar niet kan worden gekookt.
We hebben een onwijs tof foodfestival georganiseerd in Noord, waar alle klanten van de voedselbank in Noord gratis mochten eten en drinken.
Los van alle kerstdiners en -lunches hebben er ruim 100 gezinnen die daar geen geld voor hebben in een restaurant gegeten. We hebben kinderen leren koken met producten uit het pakket van de voedselbank en we hebben moeders fietsen gegeven om hun kinderen naar school te brengen.’

Waar gaan we eten?

Kijk op de website van StreetSmart Amsterdam om te zien welke restaurants er allemaal meedoen. Het zijn er al bijna honderd en je vindt ze door de hele stad. Of je nu Aziatisch, Frans of Italiaans wilt eten, eenvoudig of chique, voor iedereen is er een StreetSmartrestaurant dat bij je past.

Over StreetSmart

StreetSmart Amsterdam is een initiatief van Amsterdamse horecaondernemers, naar Engels model. Van de opbrengst gaat 100% rechtstreeks naar het goede doel. Dat kunnen projecten van HVO-Querido zijn, maar ook van andere organisaties die zich inzetten voor daklozen en gezinnen in nood.

Kijk voor StreetSmart ook op Facebook en Instagram.

 

Reacties ( 0 )

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *