Gezinnen

Het liefst op jezelf

Amina Bruins (Amsterdam, 1987) groeide op in Noord. We treffen haar met haar dochter Jalila (Amsterdam, 2006) op de laatste dag van hun verblijf in Alexandria, de opvang voor jonge vrouwen en moeders van HVO-Querido.

Ze gaan nu eerst drie weken met vakantie naar Marokko en dan betrekken ze zelfstandig hun nieuwe huis in de Amsterdamse Pijp.
Omdat ze weggaat en voor de vakantie heeft ze zichzelf een cadeautje gegeven: steil haar. Amina is haar rijbewijs aan het halen en ze start binnenkort met een beroepsopleiding.

Amina Bruins: ‘Vroeger dacht ik aan dierenarts of politieagent, later wilde ik met gedetineerden werken. Nu wil ik hulpverlener worden, na de zomer begin ik aan mijn SPW-4. Ik heb negen maanden in Alexandria gewoond. Ik ben best tevreden, maar wel blij dat ik ga. Je wilt toch het liefst op jezelf wonen. Ik ben hier wat geduldiger geworden, ik word minder snel boos. Het belangrijkste dat ik hier heb geleerd is voor mezelf en voor mijn dochtertje te leven en op te komen.’

Amina en Jalila Bruins, foto Jildiz Kaptein

Amina en Jalila Bruins, foto Jildiz Kaptein

(HVO-Querido, jaarverslag 2006)

Reacties ( 0 )

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *