Nieuws

Vol vertrouwen het bos in

Nadat op 19 juli 2010 de intentieverklaringen, voor ambulantisering via Discus, waren getekend is op 10 augustus een volgende stap in het proces naar zelfstandigheid gezet. Het was tijd om te bouwen aan het vertrouwen. Hier wordt in het ambulantiseringsproces veel waarde aan gehecht. Vertrouwen in jezelf om zelfstandig te gaan wonen. Vertrouwen in Discus die de begeleiding gaat vormgeven. En ook vertrouwen in elkaar als groep cliënten van De Veste die met elkaar dit traject doorloopt.

Om deze groep een impuls te geven is de groep met begeleiding van zowel Discus als De Veste een dag gaan klimmen in het Amsterdamse Bos (Funforest). Voor deze dag waren speciale T-shirts gemaakt die de samenwerking tussen Discus en De Veste bevestigen.
Voorzien van helm, klimtuig en karabijnen kreeg iedereen uitleg over regels, techniek en veiligheid. Na een stukje oefenen op een traject laag bij de grond werd er overgegaan tot het echte werk. Ondanks de weerstand die iedereen op voorhand had (na het zien van de hoogtes) begonnen we de klim naar het startplatform.

discus-bomem-1700

Grenzen verleggen

Het klimmen ging in groepjes van drie waarbij iedereen op elkaar moest letten en helpen waar nodig. Op het moment dat je een klimroute in ging was er geen weg meer terug. Je moest vertrouwen op het materiaal, jezelf en op de ondersteuning van je teamgenoten.
Na de schuchtere eerste stappen in de touwen verlegde ieder zijn grens een beetje verder. Door het samenspel durfde iedereen steeds een beetje hoger, een beetje moeilijker tot zelfs de tokkelbanen aan toe.
Na het klimmen was er een goed verzorgde barbecue. Tijdens de barbecue gingen we op zoek naar de leuke eigenschappen van de ander. Dit zorgde voor leuke gespreksstof, een gezellige en ontspannen sfeer waarin iedereen elkaar beter leerde kennen.
Uiteindelijk kan iedereen op een zeer geslaagde eerste activiteit terugkijken. Hierbij gaan de complimenten uit naar Valerie Boogaard van Discus voor de goede organisatie.

 

Reacties ( 0 )

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *