Nieuws

Het Aakje geopend

Op 4 mei is het dagactiviteitencentrum van de Aak geopend. Het heeft de naam ‘Het Aakje’ gekregen, het resultaat van een prijsvraag onder de cliënten. Jolien Balke, activiteitenbegeleider bij de Aak, is de oprichter van ‘Het Aakje’ en vertelt hieronder wat er allemaal voor nodig was.

Het Aakje is voor iedereen op de Aak, voor cliënten en voor medewerkers. Cliënten kunnen er gaan zitten voor een kop koffie en om met elkaar spelletjes te doen en medewerkers kunnen daar onder andere hun pauzes houden en er kan in deze ruimte worden vergaderd.

Aan de slag

Cliënten hielpen met de binnenkant te schilderen en ik struinde voor de aankleding sites af zoals Marktplaats, Weggeefhoek etc. Zo plukte ik overal spullen vandaan. Samen met mijn man heb ik heel veel gereden en gesjouwd om de spullen op te halen en naar de Aak te brengen.

Uitnodigend

Jolien zegt lachend: ‘Ik weet niet hoeveel meldingen bij de facilitaire organisatie ik in de afgelopen periode heb gemaakt. Piet van de technische dienst werd volgens mij gek van mij. Ik moet Piet heel erg bedanken voor zijn geduld en zijn harde werken, zonder hem was het mij echt niet gelukt.
Ik vind het wel jammer dat het allemaal zo lang heeft geduurd. Alles moest in weinig tijd gebeuren. Ik ben nu wel heel erg blij dat het uiteindelijk gelukt is en het resultaat liegt er niet om toch? Ik wil ook graag de buitenkant van het gebouw schilderen en alle rommel er omheen verwijderen, zodat ‘Het Aakje’ van de buitenkant ook uitnodigend eruit gaat zien.

Het Aakje

Dank

Ik hoop dat het gebouw echt vaak en nuttig gebruikt gaat worden. En tenslotte wil ik iedereen bedanken die mij de afgelopen maanden ter zijde hebben gestaan: Dhr. Hussein Suleiman (cliënt), dhr. Van den Berg (ex-cliënt), mijn man, Piet van de technische dienst, Jolanda (teammanager) en alle anderen.’

 

Reacties ( 0 )

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *