Nieuws

Haar in de wind

Het eerste waar Z!-verkoper Metro aan denkt bij fietsen is: ‘lekker gezellig met mooi weer, haar in de wind, als ik maar geen lekke band krijg, fijn als je de wind mee hebt, frisse lucht binnenkrijgen, en ik denk aan de Tour de France, die ik soms op televisie kijk.’

Metro woonde aanvankelijk in de Varikstraat, later in Straetenburgh (al in 2008 vertelde hij daarover) en inmiddels in satellietwoning van Robert Koch Wonen van HVO-Querido.
In Z!, de Amsterdamse straatkrant, van augustus en september 2014, vertelt hij aan Mayanne Könst over fietsen en meer.

‘Ik fiets elke dag, behalve in de winter als het steenkoud en glad op straat is. De fiets die ik nu heb, heb ik van een vriend, hij rijdt nu op mijn oude. Deze fiets past beter bij mijn postuur.
Sinds kort woon ik in een clusterwoning, dat is en soort proeffase, je woont dan met twee anderen in een woning van het HVO voordat je naar en eigen woning gaat. Meer dan tien jaar heb ik in een wooncomplex van het HVO een kamertje gehad, eindelijk kom ik een stapje verder. Nu fiets ik van mijn clusterwoning dagelijks overal naartoe. Vanmiddag moet ik weer naar het HVO voor het regelen van mijn Wajong-uitkering en morgen moet ik naar de gemeente om papieren voor clusterwonen in orde te maken, dat doe ik lekker allemaal op de fiets.’

Reacties ( 0 )

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *