Nieuws

Going native: Boy Borger teammanager in Noord

Met ingang van 1 december is Boy Borger teammanager van het Ambulant team Noord van HVO-Querido. Hij volgt in deze functie Suzanne van Dijk op.

Boy Borger (1981) werkt inmiddels drie jaar bij HVO-Querido. Hij begon als ondersteunend begeleider bij ons Ambulant team Psychosociaal. Borger studeerde antropologie en organisatiekunde, met als specialisatie organisatieverandering. Al snel combineerde hij zijn baan als hulpverlener met werk als beleidsadviseur bij onze afdeling Staf en Innovatie.

Herstel

‘Ik ben als hulpverlener begonnen omdat ik onderzoek had gedaan naar de implementatie van nieuwe technologie in de zorg en wel eens wilde zien hoe dat er in de praktijk aan toe gaat. Als antropoloog geloof ik sterk in het principe van participerend observeren, going native, zoals dat heet. Het mooie van begeleider zijn is dat je direct een bijdrage kunt leveren aan het herstel van cliënten.

Vertalen

Bij de staf heb ik me vooral beziggehouden met de zorgprogramma’s Volwassenen met psychosociale kwetsbaarheid en Volwassenen met psychiatrische kwetsbaarheid met verslaving. Daarbij hadden de verdere ontwikkeling van de doorstroomgids en het programma Omslag maatschappelijke opvang/beschermd wonen (MO/BW) mijn speciale aandacht. Daarnaast was ik druk met de ontwikkeling van het kwartiermaken en het marketing- en salesproces.
Het aardige van stafwerk is dat je organisatiebrede veranderingen en beleidslijnen zodanig moet zien te vertalen naar de werkpraktijk, naar de behoefte van de teams, dat het echt een bijdrage levert aan het herstel van cliënten.

Boy Borger, teammanager Ambulant team Noord

Samen verantwoordelijk

Ik zet nu de stap naar teammanager omdat afstand tussen adviseren en de hulpverleningspraktijk van alledag voor mij soms wat groot voelt. Hoewel ik met heel veel plezier deze functie doe, voelt het soms alsof ik het “echte werk” een beetje mis. Daarom denk ik dat ik op dit moment in mijn nieuwe rol als teammanager het beste een bijdrage kan leveren die onze cliënten ten goede komt. Samen met het team verantwoordelijk zijn voor het leveren van de best mogelijke zorg.

Community

Zowel als begeleider als beleidsadviseur heb ik ervaring met ambulant werken. Amsterdam Noord is een heel interessant stadsdeel. Geografisch geïsoleerd, een bovenmatig hoge zorgvraag en een grote groei, ik meen wel 20% tot 2030.
Daarnaast kent Noord een zekere dorpsachtige manier van werken, zo heb ik me laten vertellen. En dat spreekt mij aan als jongen uit een dorpje in Zuid-Limburg [Borger groeide op in Noorbeek, red.]. Misschien is er op sommige plaatsen nog wat meer sociale controle, kennen mensen elkaar sneller. Community building past bij het wijkgericht werken wat wij steeds meer doen.

Brug

Ik wil in Noord ook de verborgen zorgen zichtbaar proberen te maken. Noord zit in de lift, Noord is booming, maar niet alle inwoners profiteren daar van. Wij willen en brug slaan tussen alle bewoners. Met het op- en uitbouwen van netwerken wil ik daarom verder kijken dan alleen de zorg.
Uiteraard heb ik een gesprek gehad met de medewerkers van Ambulant team Noord en we hadden en goeie klik. Het team leek enthousiast om mij te zien beginnen.
Ik ben een voorstander van conflicten. Niet om het conflict an sich, maar ik geloof dat het goed is om, als dat nodig is, inhoudelijk stevig de discussie aan te gaan om de best mogelijke zorg te bieden. Ik heb er veel zin in.

Krijgskunst

Naast mijn werk wil ik in 2019 graag mij eigen dojo beginnen voor aikido, een geweldloze Japanse krijgskunst. Daar heb ik een zaaltje voor nodig van ongeveer 80 vierkante meter. Aikido doe ik graag in mijn eigen tijd. Als ik eenmaal een eigen dojo heb, dan wil ik het graag zo inrichten dat ook cliënten en medewerkers van HVO-Querido daar gebruik van kunnen maken. Want aikido is goed voor iedereen z’n ontwikkeling.’

Boy Borger woont samen met zijn vriendin in Amsterdam.

 

 

Reacties ( 0 )

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *