Bij ons hebben gezinnen zelf de regie
Wij geven gezinnen de ruimte
Wij laten gezinnen niet alleen staan

Loopt het in jouw gezin (even) niet zo goed? Bijvoorbeeld door ziekte, schulden of relatieproblemen? Of vind je het lastig je kind(eren) op te voeden? HVO-Querido biedt hulp aan gezinnen in Amsterdam en omgeving. Hieronder vind je meer informatie over wat er allemaal mogelijk is.

Op vakantie met Koos Konijn

Wat zeg je tegen je kinderen als je lange tijd niet op vakantie kan omdat je er geen geld voor hebt? En hoe leuk is het om te zeggen dat je dit jaar wel op vakantie gaat! (meer…)

Een vol huis, maar ook erg gezellig

In de onvolprezen rubriek Amsterdammer help Amsterdammer in Het Parool van 11 mei vraagt Nicole van Sas een bijdrage voor een slaapbank voor haar huis. Zij woonde jaren geleden bij ons in de Roggeveen. (meer…)

Dromen van de toekomst

In de Roggeveen, het opvangcentrum voor gezinnen van HVO-Querido, wonen gemiddeld zo’n 80 kinderen van 0 tot 18 jaar oud. Ieder met zijn of haar eigen achtergrond en mogelijkheden en allemaal met verschillende verwachtingen voor de toekomst. (meer…)

HULPAANBOD VOOR GEZINNEN

Je hebt een partner en (een) kind(eren) of bent alleenstaande ouder en het loopt even niet zo lekker. Bijvoorbeeld omdat er sprake is van ziekte binnen je gezin en/of je als ouders(s) je baan bent verloren. Dit brengt natuurlijk allerlei problemen met zich mee. Misschien is er sprake van psychische problemen, huiselijk geweld of vind(en) je/jullie het lastig om je kind(eren) op te voeden. Je gezin dreigt op straat te komen staan of jullie zijn al dak- of thuisloos. Jullie logeren bijvoorbeeld bij vrienden en/of familie. Wij bieden hulp.

Hulp

Afhankelijk van jullie situatie, behoeften en wensen kunnen we jou en je gezin verschillende vormen van hulp bieden. Zo bieden we jullie onderdak, persoonlijke begeleiding of ondersteuning. Ook kun je via ons weer structuur in je leven aanbrengen of toewerken naar een betaalde baan via dagactiviteiten.

Meld je aan

Zijn jij en je partner 18 jaar of ouder, ben je een alleenstaande ouder van 18 jaar of ouder en zijn je/jullie kinderen jonger dan 23 jaar? En dreig je op straat te komen staan of ben je al dak- of thuisloos? Dan kunnen wij je helpen.
Kijk hier voor informatie over de aanmelding. Of bespreek het met je huisarts of een andere hulpverlener in jouw omgeving (bijvoorbeeld GGZ of GGD).

Heb je wel een partner, maar geen kinderen? Ook dan kunnen wij je helpen. Kijk voor meer informatie bij Volwassenen.

VEEL GESTELDE VRAGEN

Naast mij is een crisisopvang. Is het nu gevaarlijk in de buurt?

Van een crisisopvang kun je helaas soms wat overlast ervaren. Er is echter 24 uur per dag controle en beveiliging aanwezig.

Ik wil zelfstandig wonen, maar heb daar wel hulp bij nodig. Kan dat?

Jazeker, je kunt bij ons terecht voor verschillende vormen van hulp.

IN HET NIEUWS

Op vakantie met Koos Konijn

Een vol huis, maar ook erg gezellig

Dromen van de toekomst

Nieuw: een tuin bij de Velserpoort

Dankzij een bijdrage vanuit het project Huisje, Boompje, Beestje van Stichting Kinderpostzegels heeft de Velserpoort een heuse tuin gekregen. Bij deze locatie van HVO-Querido in Haarlem Noord worden zowel gezinnen als dakloze volwassenen opgevangen.

Abonneer je op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

abonneer

HELPEN