Bij ons hebben gezinnen zelf de regie
Wij geven gezinnen de ruimte
Wij laten gezinnen niet alleen staan

Loopt het in jouw gezin (even) niet zo goed? Bijvoorbeeld door ziekte, schulden of relatieproblemen? Of vind je het lastig je kind(eren) op te voeden? HVO-Querido biedt hulp aan gezinnen in Amsterdam en omgeving. Hieronder vind je meer informatie over wat er allemaal mogelijk is.

Velserpoort officieel geopend

Na een ingrijpende verbouwing is op 20 april de HVO-Querido locatie Velserpoort in het noorden van Haarlem officieel geopend door wethouder Jur Botter en HVO-Querido directeur Anita Schaaij. In de vernieuwde Velserpoort bieden medewerkers van onze organisatie ruimte aan 22 dakloze gezinnen en 47 dakloze alleenstaanden. (meer…)

Vier handen op één buik

De twintigjarige Tiffany, cliënt van het Ambulant team Gezinnen van HVO-Querido, is in verwachting van haar tweede kind. Toen Tiffany vijf jaar oud was, is haar moeder bij haar weggegaan. Nu wil ze graag opnieuw contact met haar leggen, zodat haar kinderen met een oma kunnen opgroeien. In de laatste uitzending van het tv-programma Vier handen op één buik van BNNVARA vertelt ze haar verhaal aan Patty Brard. (meer…)

Frustraties en hoop in opvang dakloze gezinnen

Ze zijn blij dat ze niet op straat hoeven te bivakkeren. Tegelijk valt het gebrek aan privacy de bewoners van de opvang voor dakloze gezinnen in Amsterdam zwaar, zo schrijft het Reformatorisch Dagblad op 23 maart, in een mooi artikel van Michiel Bakker over onze gezinsopvang in Buitenveldert. (meer…)

HULPAANBOD VOOR GEZINNEN

Je hebt een partner en (een) kind(eren) of bent alleenstaande ouder en het loopt even niet zo lekker. Bijvoorbeeld omdat er sprake is van ziekte binnen je gezin en/of je als ouders(s) je baan bent verloren. Dit brengt natuurlijk allerlei problemen met zich mee. Misschien is er sprake van psychische problemen, huiselijk geweld of vind(en) je/jullie het lastig om je kind(eren) op te voeden. Je gezin dreigt op straat te komen staan of jullie zijn al dak- of thuisloos. Jullie logeren bijvoorbeeld bij vrienden en/of familie. Wij bieden hulp.

Hulp

Afhankelijk van jullie situatie, behoeften en wensen kunnen we jou en je gezin verschillende vormen van hulp bieden. Zo bieden we jullie onderdak, persoonlijke begeleiding of ondersteuning. Ook kun je via ons weer structuur in je leven aanbrengen of toewerken naar een betaalde baan via dagactiviteiten.

Meld je aan

Zijn jij en je partner 18 jaar of ouder, ben je een alleenstaande ouder van 18 jaar of ouder en zijn je/jullie kinderen jonger dan 23 jaar? En dreig je op straat te komen staan of ben je al dak- of thuisloos? Dan kunnen wij je helpen.
Kijk hier voor informatie over de aanmelding. Of bespreek het met je huisarts of een andere hulpverlener in jouw omgeving (bijvoorbeeld GGZ of GGD).

Heb je wel een partner, maar geen kinderen? Ook dan kunnen wij je helpen. Kijk voor meer informatie bij Volwassenen.

VEEL GESTELDE VRAGEN

Naast mij is een crisisopvang. Is het nu gevaarlijk in de buurt?

Van een crisisopvang kun je helaas soms wat overlast ervaren. Er is echter 24 uur per dag controle en beveiliging aanwezig.

Ik wil zelfstandig wonen, maar heb daar wel hulp bij nodig. Kan dat?

Jazeker, je kunt bij ons terecht voor verschillende vormen van hulp.

IN HET NIEUWS

Velserpoort officieel geopend

Vier handen op één buik

Frustraties en hoop in opvang dakloze gezinnen

Creatief communiceren met kinderen

Dankzij financiering van de Stichting Kinderpostzegels volgden alle uitvoerend medewerkers van het zorgprogramma gezinnen de training creatief communiceren met kinderen. De training is gegeven door Ben Baarda van Logavak opleidingsgroep in Amsterdam op 6, 13 en 22 februari 2018. 53 medewerkers namen deel aan deze training.

Abonneer je op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

abonneer

HELPEN