Bij ons hebben gezinnen zelf de regie
Wij geven gezinnen de ruimte
Wij laten gezinnen niet alleen staan

Loopt het in jouw gezin (even) niet zo goed? Bijvoorbeeld door ziekte, schulden of relatieproblemen? Of vind je het lastig je kind(eren) op te voeden? HVO-Querido biedt hulp aan gezinnen in Amsterdam en omgeving. Hieronder vind je meer informatie over wat er allemaal mogelijk is.

Nu gaat mijn leven weer door

Een gekke vraag vindt Nahed het, waarom ze in de cliëntencommissie van onze gezingsopvang Velserpoort zit. Ze vindt dat niet meer dan normaal. ‘Ik woon hier en ik wil iets doen, andere mensen helpen.’ (meer…)

Dieren gezocht

Zoals alle kinderen houden onze kinderen in gezinsopvang Velserpoort in Haarlem van spelen in de natuur en het contact met dieren. Spelen, natuur en de omgang met dieren hebben een bewezen positief effect op het zelfvertrouwen van kinderen. (meer…)

‘Tijdens de Ramadan kun je niet gul genoeg zijn’

Op vrijdag 22 mei was er bij 1Vandaag een item over de Ramadan en de beleving hiervan tijdens de coronacrisis, waarin vrijwilligers van een Haarlemse moskee aan het woord komen. (meer…)

HULPAANBOD VOOR GEZINNEN

Je hebt een partner en (een) kind(eren) of bent alleenstaande ouder en het loopt even niet zo lekker. Bijvoorbeeld omdat er sprake is van ziekte binnen je gezin en/of je als ouders(s) je baan bent verloren. Dit brengt natuurlijk allerlei problemen met zich mee. Misschien is er sprake van psychische problemen, huiselijk geweld of vind(en) je/jullie het lastig om je kind(eren) op te voeden. Je gezin dreigt op straat te komen staan of jullie zijn al dak- of thuisloos. Jullie logeren bijvoorbeeld bij vrienden en/of familie. Wij bieden hulp.

Hulp

Afhankelijk van jullie situatie, behoeften en wensen kunnen we jou en je gezin verschillende vormen van hulp bieden. Zo bieden we jullie onderdak, persoonlijke begeleiding of ondersteuning. Ook kun je via ons weer structuur in je leven aanbrengen of toewerken naar een betaalde baan via dagactiviteiten.

Meld je aan

Zijn jij en je partner 18 jaar of ouder, ben je een alleenstaande ouder van 18 jaar of ouder en zijn je/jullie kinderen jonger dan 23 jaar? En dreig je op straat te komen staan of ben je al dak- of thuisloos? Dan kunnen wij je helpen.
Kijk hier voor informatie over de aanmelding. Of bespreek het met je huisarts of een andere hulpverlener in jouw omgeving (bijvoorbeeld GGZ of GGD).

Heb je wel een partner, maar geen kinderen? Ook dan kunnen wij je helpen. Kijk voor meer informatie bij Volwassenen.

VEEL GESTELDE VRAGEN

Naast mij is een crisisopvang. Is het nu gevaarlijk in de buurt?

Van een crisisopvang kun je helaas soms wat overlast ervaren. Er is echter 24 uur per dag controle en beveiliging aanwezig.

Ik wil zelfstandig wonen, maar heb daar wel hulp bij nodig. Kan dat?

Jazeker, je kunt bij ons terecht voor verschillende vormen van hulp.

IN HET NIEUWS

Nu gaat mijn leven weer door

Dieren gezocht

‘Tijdens de Ramadan kun je niet gul genoeg zijn’

Velserpoort verwelkomt gemeenteraad

Op vrijdag 31 januari organiseerde HVO-Querido een werkbezoek aan de locatie Velserpoort voor gemeenteraadsleden van de commissie samenleving uit Haarlem.

Abonneer je op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

abonneer

HELPEN