Bij ons hebben gezinnen zelf de regie
Wij geven gezinnen de ruimte
Wij laten gezinnen niet alleen staan

Loopt het in jouw gezin (even) niet zo goed? Bijvoorbeeld door ziekte, schulden of relatieproblemen? Of vind je het lastig je kind(eren) op te voeden? HVO-Querido biedt hulp aan gezinnen in Amsterdam en omgeving. Hieronder vind je meer informatie over wat er allemaal mogelijk is.

Goed gereedschap neerleggen

Zesendertig jaar geleden, toen Wilma Broekmeijer begon bij de Vrouwen- en Gezinsopvang de Roggeveen van HVO-Querido, dacht ze dat zij mensen snel van hun problemen af kon helpen. Nu is ze er van overtuigd, dat je als hulpverlener cliënten vooral van de juiste middelen moet voorzien, waarmee ze zelf hun situatie kunnen verbeteren. (meer…)

Ons leven weer op de rit!

Dankzij de hulp en begeleiding van HVO-Querido kunnen Rachel en haar zoontje Levinio de toekomst weer vol vertrouwen tegemoet zien. Never give up, staat er op haar arm getatoeëerd, en zo staat zij ook in het leven. (meer…)

Dag van het buitenspelen

Jaarlijks belanden in Nederland vele kinderen en jongeren in de maatschappelijke opvang. Voor deze kinderen is aandacht en het creëren van veiligheid van essentieel belang om traumatische ervaringen te verwerken en ervoor te zorgen dat zij de toekomst positief tegemoet gaan. Contact met de natuur en een groene omgeving helpen deze kinderen daarbij. (meer…)

HULPAANBOD VOOR GEZINNEN

Je hebt een partner en (een) kind(eren) of bent alleenstaande ouder en het loopt even niet zo lekker. Bijvoorbeeld omdat er sprake is van ziekte binnen je gezin en/of je als ouders(s) je baan bent verloren. Dit brengt natuurlijk allerlei problemen met zich mee. Misschien is er sprake van psychische problemen, huiselijk geweld of vind(en) je/jullie het lastig om je kind(eren) op te voeden. Je gezin dreigt op straat te komen staan of jullie zijn al dak- of thuisloos. Jullie logeren bijvoorbeeld bij vrienden en/of familie. Wij bieden hulp.

Hulp

Afhankelijk van jullie situatie, behoeften en wensen kunnen we jou en je gezin verschillende vormen van hulp bieden. Zo bieden we jullie onderdak, persoonlijke begeleiding of ondersteuning. Ook kun je via ons weer structuur in je leven aanbrengen of toewerken naar een betaalde baan via dagactiviteiten.

Meld je aan

Zijn jij en je partner 18 jaar of ouder, ben je een alleenstaande ouder van 18 jaar of ouder en zijn je/jullie kinderen jonger dan 23 jaar? En dreig je op straat te komen staan of ben je al dak- of thuisloos? Dan kunnen wij je helpen.
Kijk hier voor informatie over de aanmelding. Of bespreek het met je huisarts of een andere hulpverlener in jouw omgeving (bijvoorbeeld GGZ of GGD).

Heb je wel een partner, maar geen kinderen? Ook dan kunnen wij je helpen. Kijk voor meer informatie bij Volwassenen.

VEEL GESTELDE VRAGEN

Naast mij is een crisisopvang. Is het nu gevaarlijk in de buurt?

Van een crisisopvang kun je helaas soms wat overlast ervaren. Er is echter 24 uur per dag controle en beveiliging aanwezig.

Ik wil zelfstandig wonen, maar heb daar wel hulp bij nodig. Kan dat?

Jazeker, je kunt bij ons terecht voor verschillende vormen van hulp.

IN HET NIEUWS

Goed gereedschap neerleggen

Ons leven weer op de rit!

Dag van het buitenspelen

Velserpoort officieel geopend

Na een ingrijpende verbouwing is op 20 april de HVO-Querido locatie Velserpoort in het noorden van Haarlem officieel geopend door wethouder Jur Botter en HVO-Querido directeur Anita Schaaij. In de vernieuwde Velserpoort bieden medewerkers van onze organisatie ruimte aan 22 dakloze gezinnen en 47 dakloze alleenstaanden.

Abonneer je op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

abonneer

HELPEN