Hart voor kwetsbare mensen sinds 1904
Hart voor Amsterdam sinds 1904.
Hart voor de stad sinds 1904
112 jaar hart voor Amsterdam
Hart voor Amsterdam sinds 1904
Hart voor Amsterdam sinds 1904.
Hart voor Amsterdam sinds 1904

HVO-Querido ontstaat in 2000 uit een fusie tussen stichting HVO en de prof. dr. A. Querido stichting, respectievelijk maatschappelijke opvang en geestelijke gezondheidszorg. We bestaan uiteraard al langer: Hulp voor Onbehuisden is in 1904 opgericht, RIBW Querido is sinds 1969 actief.
Hier een chronologisch overzicht van onze geschiedenis.
Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

DE GESCHIEDENIS VAN HVO-QUERIDO

IN HET NIEUWS

TV-programma RTL4 Koffietijd op bezoek bij Velserpoort

Het verhaal van Syrische Nahed (47) en haar zoon Khaled (15) is een verhaal van veerkracht, talent en doorzettingsvermogen. Nahed en Khaled vertellen in de uitzending van Koffietijd over vroeger in Syrië en over hun leven nu, in Nederland bij gezinsopvang Velserpoort.

Clemens Blaas neemt afscheid van HVO-Querido

Op 1 juni 2020 legt Clemens Blaas zijn taken neer als voorzitter van de Raad van Bestuur van HVO-Querido. Op die datum neemt hij afscheid van onze organisatie. Hij zal zijn functie dan twaalf en half jaar hebben uitgevoerd – een periode, zo vindt hij zelf, die voor hem als maximum geldt als bestuurder van

Winteropvang rustig van start

De eerste twee nachten van de winteropvang aan de Transformatorweg 6 in Westpoort zijn rustig verlopen. De eerste nacht waren er ruim vijftig gasten die aanklopten voor onderdak, de tweede nacht werden er 65 mensen opgevangen.

Netjes en eigenzinnig

Het portret dat IJburg TV maakte van onze bewoner van Bas van der Put, die aanleunt bij het Martien Schaaperhuis, is geselecteerd voor het Amsterdam Buurtfilmfestival 2019. Bas heeft dan ook een heel goed verhaal. Kijk zelf maar.

Abonneer je op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

abonneer