Hart voor kwetsbare mensen sinds 1904
Hart voor Amsterdam sinds 1904.
Hart voor de stad sinds 1904
112 jaar hart voor Amsterdam
Hart voor Amsterdam sinds 1904
Hart voor Amsterdam sinds 1904.
Hart voor Amsterdam sinds 1904

HVO-Querido ontstaat in 2000 uit een fusie tussen stichting HVO en de prof. dr. A. Querido stichting, respectievelijk maatschappelijke opvang en geestelijke gezondheidszorg. We bestaan uiteraard al langer: Hulp voor Onbehuisden is in 1904 opgericht, RIBW Querido is sinds 1969 actief.
Hier een chronologisch overzicht van onze geschiedenis.
Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

DE GESCHIEDENIS VAN HVO-QUERIDO

IN HET NIEUWS

Ambities in duurzaamheid

HVO-Querido heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Voor negentien locaties hebben we zelfs een keurmerk, de Zilveren Milieuthermometer. Wat houdt dat in en wat doet HVO-Querido daar allemaal voor? We vragen het aan Gert van Bruxvoort, adviseur Veiligheid, Arbeidsomstandigheden en Milieu bij HVO-Querido.

‘Loslaten waar het kan’

In het Funenpark, een wijk op de Oostelijke Eilanden in Amsterdam, beheert HVO-Querido vier zogeheten satellietwoningen, waar elk drie mensen wonen. Satellietwoningen zijn zelfstandige woningen die weliswaar los staan, maar wel bij een grotere voorziening horen. Twee van deze woningen horen bij onze afdeling Indische buurt, de twee andere horen bij de Domselaerstraat. Beide zijn

Op vakantie met Koos Konijn

Wat zeg je tegen je kinderen als je lange tijd niet op vakantie kan omdat je er geen geld voor hebt? En hoe leuk is het om te zeggen dat je dit jaar wel op vakantie gaat!

Radio de Verbinding (52)

Contact met je buren in een grote stad als Amsterdam is niet vanzelfsprekend. Een vrij anoniem bestaan heeft zo zijn voordelen, het kan als vrijheid ervaren worden. Maar in een samenleving heb je elkaar soms ook nodig, een kopje suiker bij de buren, hulp bij administratie, een praatje, enzovoort. Vandaag parten wij over het initiatief

Abonneer je op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

abonneer