Hart voor kwetsbare mensen sinds 1904
Hart voor Amsterdam sinds 1904.
Hart voor de stad sinds 1904
112 jaar hart voor Amsterdam
Hart voor Amsterdam sinds 1904
Hart voor Amsterdam sinds 1904.
Hart voor Amsterdam sinds 1904

HVO-Querido ontstaat in 2000 uit een fusie tussen stichting HVO en de prof. dr. A. Querido stichting, respectievelijk maatschappelijke opvang en geestelijke gezondheidszorg. We bestaan uiteraard al langer: Hulp voor Onbehuisden is in 1904 opgericht, RIBW Querido is sinds 1969 actief.
Hier een chronologisch overzicht van onze geschiedenis.
Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

DE GESCHIEDENIS VAN HVO-QUERIDO

IN HET NIEUWS

Schaken met de buurt

Op 17 januari organiseerden buurtcentrum Pondok en afdeling De Veste van HVO-Querido, beide gelegen aan de Poeldijkstraat in Amsterdam West, een schaaktoernooi voor de buurt. Voor volleerde schakers en beginners, op grote en op kleine borden.

Nieuwe samenstelling CCR

De Centrale Cliëntenraad (CCR) van HVO-Querido is het nieuwe jaar goed begonnen. Er hebben zich meerdere aspirant-leden aangemeld die graag iets willen betekenen voor de medezeggenschap. Ook bij de Zorgraden zijn nieuwe cliënten aangeschoven om mee te praten.

Let there be light

Afgelopen donderdag 16 januari zijn drie cliënten samen met twee begeleiders van de voorziening Robert Koch Wonen van HVO-Querido naar het Amsterdam Light Festival geweest.

Vechten om te winnen

Met begeleiding van HVO-Querido woont Ahmad al acht jaar op zichzelf in een huisje in de Jordaan. Soms voelt hij zich eenzaam, maar dat gaat hij te lijf met een druk programma. Van werken bij een zorgboerderij tot sporten, koken en contact onderhouden met zijn familie en vrienden.

Abonneer je op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

abonneer