Hart voor kwetsbare mensen sinds 1904
Hart voor Amsterdam sinds 1904.
Hart voor de stad sinds 1904
112 jaar hart voor Amsterdam
Hart voor Amsterdam sinds 1904
Hart voor Amsterdam sinds 1904.
Hart voor Amsterdam sinds 1904

HVO-Querido ontstaat in 2000 uit een fusie tussen stichting HVO en de prof. dr. A. Querido stichting, respectievelijk maatschappelijke opvang en geestelijke gezondheidszorg. We bestaan uiteraard al langer: Hulp voor Onbehuisden is in 1904 opgericht, RIBW Querido is sinds 1969 actief.
Hier een chronologisch overzicht van onze geschiedenis.
Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

DE GESCHIEDENIS VAN HVO-QUERIDO

IN HET NIEUWS

Informatiebijeenkomsten Howie the Harp

Heb je ervaring met psychiatrie, verslaving of thuis-/dakloosheid? En wil je die ervaring inzetten om anderen te ondersteunen? Aan het eind van de zomer start in Amsterdam voor de derde keer de opleiding tot professioneel ervaringsdeskundige, Howie the Harp.

Zelfredzaamheid kwetsbare Amsterdammers groter door Samen Sterk Wonen

Zestien kwetsbare jonge Amsterdammers bij elkaar in een woongroep. Kan dat? Bij HVO-Querido dachten ze van wel. Sterker nog, het werd een succesverhaal. Wél een met wat leermomenten. Projectleider Huisvesting Kim Oostveen: ‘Samen Sterk Wonen houdt in dat mensen met een psychische kwetsbaarheid zelfstandig wonen in een groep en steun ervaren aan elkaar als buur.

Alternatieve dagbesteding

Ook al zijn momenteel de meeste dagactiviteiten opgeschort, er ontstaan gelukkig ook veel creatieve en alternatieve vormen van dagbesteding. Wij hebben ze vast voor je op een rijtje gezet.

De lucht in

De beperkte bezoekmogelijkheden die zorginstellingen hanteren raken niet alleen cliënten en naasten van onze organisatie, ook medewerkers worden er door getroffen. Gelukkig maakt een crisis mensen creatief en worden er voor veel problemen onorthodoxe oplossingen gevonden.

Abonneer je op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

abonneer