Hart voor kwetsbare mensen sinds 1904
Hart voor Amsterdam sinds 1904.
Hart voor de stad sinds 1904
112 jaar hart voor Amsterdam
Hart voor Amsterdam sinds 1904
Hart voor Amsterdam sinds 1904.
Hart voor Amsterdam sinds 1904

HVO-Querido ontstaat in 2000 uit een fusie tussen stichting HVO en de prof. dr. A. Querido stichting, respectievelijk maatschappelijke opvang en geestelijke gezondheidszorg. We bestaan uiteraard al langer: Hulp voor Onbehuisden is in 1904 opgericht, RIBW Querido is sinds 1969 actief.
Hier een chronologisch overzicht van onze geschiedenis.
Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

DE GESCHIEDENIS VAN HVO-QUERIDO

IN HET NIEUWS

Onze collega’s over werken in de forensische zorg

Wie op een verjaardagsfeestje vertelt dat hij in de forensische zorg werkt, kan nog al eens verschrikte blikken krijgen: is dat niet gevaarlijk, en zwaar? Dat kan, maar het is vooral heel mooi werk, vertellen onze collega’s Suzanne van Dijk en Daniëlle Verhoeven in de maandelijkse serie Leden in beeld van Valente.

Wethouder Groot Wassink brengt een bezoek aan Sporthallen Zuid

Zondag 29 maart bracht wethouder Groot Wassink (Sociale Zaken) een bezoek aan de speciale opvang voor dakloze mensen in Sporthallen Zuid. Deze locatie is door HVO-Querido ingericht voor de opvang van 100 mensen. Momenteel verblijven er 86 mensen verdeeld over twee grote zalen.

Oproep voor Medewerker 24-uursopvang (16 tot 36 uur per week)

HVO-Querido, De Regenboog Groep en het Leger des Heils zetten zich in om de doelgroep zonder vaste woon- of verblijfsplaats tijdens de coronacrisis te voorzien van noodopvang.

Amsterdam opent extra opvangplekken dak- en thuislozen

Amsterdam opent de komende dagen 250 opvangplekken voor dak- en thuislozen in de stad. 100 hiervan zijn extra opvangplekken die worden ingericht in een sporthal in Amsterdam-West.

Abonneer je op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

abonneer