Hart voor kwetsbare mensen sinds 1904
Hart voor Amsterdam sinds 1904.
Hart voor de stad sinds 1904
112 jaar hart voor Amsterdam
Hart voor Amsterdam sinds 1904
Hart voor Amsterdam sinds 1904.
Hart voor Amsterdam sinds 1904

HVO-Querido ontstaat in 2000 uit een fusie tussen stichting HVO en de prof. dr. A. Querido stichting, respectievelijk maatschappelijke opvang en geestelijke gezondheidszorg. We bestaan uiteraard al langer: Hulp voor Onbehuisden is in 1904 opgericht, RIBW Querido is sinds 1969 actief.
Hier een chronologisch overzicht van onze geschiedenis.
Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

DE GESCHIEDENIS VAN HVO-QUERIDO

IN HET NIEUWS

We slaan ons er doorheen

Bij de Aalbersestraat organiseren onze medewerkers verschillende activiteiten voor bewoners. Behalve sporten kunnen cliënten er ook muziek maken en percussieworkshops volgen. Initiatiefnemer Ralph Dirksen, muzikant en begeleider, vertelt hoe dit is ontstaan.

Buurtteams vandaag van start

HVO-Querido wenst de eerste 33 buurtteams in Amsterdam heel veel plezier en succes bij de start vandaag! HVO-Querido ziet de start met vertrouwen tegemoet. ‘Alle teams zijn er klaar voor en de buurtteammedewerkers hebben er zin in!’, aldus zorgdirecteur Ragna Louman.

Noodopvang wordt afgebouwd

Het Rijk heeft de richtlijn over de noodopvang van dak- en thuisloze mensen vanwege corona onlangs aangepast.

Sekswerkers doen veilig aangifte

Ben jij als sekswerker slachtoffer geworden van een strafbaar feit, zoals een geweldsmisdrijf, zedenmisdrijf of afpersing? Dan kun je altijd veilig aangifte doen bij de politie. Ook als je niet rechtmatig in Nederland verblijft of in de onvergunde sector werkt.

Abonneer je op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

abonneer