Hart voor kwetsbare mensen sinds 1904
Hart voor Amsterdam sinds 1904.
Hart voor de stad sinds 1904
112 jaar hart voor Amsterdam
Hart voor Amsterdam sinds 1904
Hart voor Amsterdam sinds 1904.
Hart voor Amsterdam sinds 1904

HVO-Querido ontstaat in 2000 uit een fusie tussen stichting HVO en de prof. dr. A. Querido stichting, respectievelijk maatschappelijke opvang en geestelijke gezondheidszorg. We bestaan uiteraard al langer: Hulp voor Onbehuisden is in 1904 opgericht, RIBW Querido is sinds 1969 actief.
Hier een chronologisch overzicht van onze geschiedenis.
Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

DE GESCHIEDENIS VAN HVO-QUERIDO

IN HET NIEUWS

Einstein junior in actie

Hans van der Kolk, voorzitter van de Centrale Cliëntenraad van HVO-Querido en bewoner van onze beschermende woonvorm Oosterparkbuurt, heeft een zorgrobot, door hem Einstein junior genoemd, die hem gedurende de dag helpt met structuur en activatie.

Schilderen voor het goede doel

Jody, een bewoner van ons Hof van Socrates, maakt schilderijen en wil deze graag verkopen. Niet voor zichzelf, maar voor het goede doel. Koop een schilderij van Jody en steun daarmee Kika.

Dieren gezocht

Zoals alle kinderen houden onze kinderen in gezinsopvang Velserpoort in Haarlem van spelen in de natuur en het contact met dieren. Spelen, natuur en de omgang met dieren hebben een bewezen positief effect op het zelfvertrouwen van kinderen.

Radio Sportivo

Morgen is het 40 jaar geleden dat collega Lies Schilp voor het eerst op het podium stond met de Haagse popband Gruppo Sportivo. Een jubileum wat wij vandaag alvast met haar vieren bij Radio de Verbinding.

Abonneer je op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

abonneer