Hart voor kwetsbare mensen sinds 1904
Hart voor Amsterdam sinds 1904.
Hart voor de stad sinds 1904
112 jaar hart voor Amsterdam
Hart voor Amsterdam sinds 1904
Hart voor Amsterdam sinds 1904.
Hart voor Amsterdam sinds 1904

HVO-Querido ontstaat in 2000 uit een fusie tussen stichting HVO en de prof. dr. A. Querido stichting, respectievelijk maatschappelijke opvang en geestelijke gezondheidszorg. We bestaan uiteraard al langer: Hulp voor Onbehuisden is in 1904 opgericht, RIBW Querido is sinds 1969 actief.
Hier een chronologisch overzicht van onze geschiedenis.
Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

DE GESCHIEDENIS VAN HVO-QUERIDO

IN HET NIEUWS

Open podium De Miranda

In de serie open podia van HVO-Querido streek de muziekkaravaan op 17 mei neer bij ons centrum De Miranda in de Rivierenbuurt.

Vanaf vandaag in de ether: Radio de Verbinding

Luister de komende tien vrijdagen naar de uitzending van Radio de Verbinding, een radioshow gemaakt door klanten van HVO-Querido met een liefde voor muziek. Zij laten niet alleen een uur lang liedjes uit hun platenkast horen, maar ook door hen zelf geproduceerde nummers, poëzie en persoonlijke verhalen.

Naar een nieuwe overtuiging

‘Ik stond er 20 jaar elke dag heel vroeg voor op,’ schrijft Rokus Loopik. ‘Toen ik dakloze mensen hielp in Amsterdam, lang geleden. Op 11 mei 2018 was ik onderweg naar de Domselaerstraat, op uitnodiging van Evert Bod. Ik was er vroeg voor opgestaan.’

Mijn hemel

‘Vertrouw op je eigen keuzes,’ zei ze. ‘En laat de rest maar kletsen. Je bent niks minder dan een ander. Neem dat maar van mij aan, kind.’ Het jaar is 1921, aan het woord is Jeanette Jonker, een van de oprichters van Hulp voor Onbehuisden. Ze zou iets van dergelijke strekking gezegd kunnen hebben, maar

Abonneer je op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

abonneer