Nieuws

Fleerde goes outdoor

HOT staat voor Herstelgerichte Outdoortraining. Cliënten en medewerkers van onze afdeling Fleerde zijn hier onlangs de stad voor uit geweest.

Een verslag van bewoner Rutger Lonnee.

Ook dit jaar is er een bootcamp, zo heette de HOT vorig jaar, georganiseerd door Rijk Smitskamp. Ook dit jaar was het weer een groot succes. Ondanks dat het deze keer nog zwaarder was dan de vorige editie, hebben we er wel weer wat van geleerd. Er waren deze keer meer uitvallers dan de vorige keer. Dat was wel confronterend.

Fleerde op herstelgerichte outdoortraining

Fleerde op herstelgerichte outdoortraining

Ieder zijn taak

Het was ’s nachts zo koud dit jaar dat je wakker werd met ijs op je slaapzak. Overdag kregen we daar een warm zonnetje voor terug. De eerste dag was er weer een zweethutceremonie die werd geleid door Michael en Marco. De zweethut viel zwaar dit jaar, maar bijna iedereen heeft de ceremonie tot het einde toe volgehouden.
Hierna gingen we terug naar het basiskamp en bereidden we een heerlijke maaltijd voor. Iedereen had zijn eigen taak: een paar jongens zorgden voor het hout en het vuur, anderen zorgden voor de keuken en het eten en er was een ploeg die zorgde voor het kamp en de boodschappen.

Fleerde op herstelgerichte outdoortraining

Fleerde op herstelgerichte outdoortraining

Dichter bij elkaar

’s Avonds rond het kampvuur stelden we ons aan elkaar voor. Het mooie hiervan was dat we voor het eerst echt over onze gevoelens durfden te praten en dat we elkaar op een andere manier leerden kennen. Dat ook de begeleiders eerlijk durfden te zijn, maakte het allemaal nog bijzonderder.
Op dag 2 kregen we te maken met twee afvallers en dat deed veel met de stemming in de groep. Toch veranderde alles weer in de loop van de dag. Na de leuke vlottenrace,  die voor beide teams goed verliep, hebben we heerlijk gekookt en nagepraat over wat er is gebeurd. We zijn dit jaar als groep nog dichter bij elkaar gekomen! Dus al met al weer een geslaagde HOT training.
Iedereen bedankt voor dit geweldige avontuur!

Fleerde op herstelgerichte outdoortraining

Fleerde op herstelgerichte outdoortraining

 

Reacties ( 0 )

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *