Nieuws

Fit Gebit laat daklozen lachen

500 daklozen in Haarlem en Amsterdam hebben via HVO-Querido deelgenomen aan het project Fit Gebit. Drie van hen vertellen in het Haarlems Dagblad van 14 juli wat dit voor hun heeft betekend. Niet alleen op het gebied van hun gezondheid maar ook op sociaal gebied. Na moeilijke tijden kan er soms weer een brede glimlach van af.

Ook Stephan de Jonge, persoonlijk begeleider van onze voorziening aan de Wilhelminastraat en de ‘fitgebitman’ van Haarlem, komt in de krant aan het woord.

Kijk hier om dit artikel van Jacob van der Meulen te lezen.

Foto Paul Vreeker

Reacties ( 1 )

 • Trijnie Bakker says:

  Wat een geweldig artikel in de krant over de Fit Gebit actie voor daklozen. Ik vraag mij af of dit initiatief ook zou kunnen gelden voor mensen die nét géén dakloze zijn geworden en buiten Haarlem wonen. Ik heb een hele goede vriendin. Ze heeft haar flat laten ontruimen. Ze heeft n.l. smetvrees en had zo’n beetje alles in haar huis besmet verklaard. Ze heeft haar hele flat laten ontruimen. Ze heeft het dus vooral in haar huis. Buiten de deur kan ze er iets beter mee omgaan (Of liever gezegd: beter verdoezelen) Gelukkig heeft ze nu wel weer een ander onderkomen, maar ze heeft amper nog huisraad. Door haar smetvrees, waarbij ze veel water verbruikt door de douche en het handen wassen en ook veel hygiënedoekjes gebruikt ze daarvoor haar spaarzame geld. Ze heeft nog veel meer ellende in haar leven op haar bordje gekregen. Ze heeft ze geen geld, om haar huis een beetje knap in te richten, ook heeft ze vaak geen geld om zelfs maar boodschappen te doen. Maar het alle ergste vindt ze, dat ze niets aan haar gebit heeft kunnen doen in de laatste jaren (Ik denk een jaar of zes, zeven) Ze vindt het er zelf niet uitzien. Het zou zo mooi zijn, als zij voor jullie actie in aanmerking zou kunnen komen. Het is een geweldige vrouw, die voor alles en iedereen klaar staat. Zelf zamel ik blikjes etc. van aluminium en ander schoon aluminium in en daar krijg ik geld voor. Dit stort ik altijd naar kleinschalige goede doelen. Ik ga meestal door tot € 60,00 maar ik ben bereid om voor jullie project € 100,00 euro bij elkaar te sparen.
  Het zou prachtig zijn als zij door jullie geholpen zou kunnen worden. Ze woont niet in Haarlem, maar wel in NH . Wat zouden jullie haar onvoorstelbaar blij maken, als haar gebit opgeknapt zou kunnen worden. Ik hoor graag van jullie via telefoonnummer 072-5315934 / 06-49610382 of email trijnie_bakker@online.nl
  Ik hoop echt, dat jullie haar kunnen en willen helpen.
  Bij voorbaat mijn hartelijke dank!
  Met hartelijke groeten,
  Trijnie Bakker Alkmaar.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *