Nieuws

Film: Thuishaven

Met een onuitputtelijke toewijding zetten de begeleiders van psychiatrische woonvoorziening het Judith van Swethuis van HVO-Querido zich in voor de bewoners. Velen van hen hebben een lange weg vol opnames in instellingen achter de rug. Zij krijgen geen behandeling meer, maar worden wel verzorgd. Begeleiders Tanja Kroeze en Jeffrey Duffels proberen de bewoners zo zelfstandig mogelijk te laten leven. Lukt het ze om zin te geven aan het leven van deze kwetsbare mensen?

‘Het enige dat ik doe is iets aanbieden en ze kunnen kiezen of ze dat wel of niet willen. Al is die keuze slecht, wie ben ik dan om te zeggen dat je die keuze niet mag maken? Er zijn mensen die eigenlijk helemaal niks willen en dat moet je dan maar accepteren dat dat zo is,’ aldus begeleider Jeffrey.

Ode

Studenten van de Nederlandse Filmacademie maakten met de film Thuishaven een ode aan de begeleiders in de chronische psychiatrie. Thuishaven is de eindexamenfilm van Niels Beth van lichting 2019 van de Nederlandse Filmacademie.

Op tv en online

Op zondag 21 juli 2019 is deze film op tv te zien van 23:14 tot 23:59 uur op NPO 2.
Thuishaven kwam tot stand in samenwerking met omroep Human. Vanaf die datum is de film ook te zien op de website van Human.

Reacties ( 1 )

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *