Nieuws

Expositie Jildiz Kaptein

Fotografe Jildiz Kaptein exposeert van 17 t/m 21 juni in de kerk van het West-Friese Oosterleek. Wie bekend is met de clientèle van HVO-Querido komt er een aantal bekenden tegen.

Kaptein volgde een opleiding fotografie in Antwerpen (SISA) en aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. In 1998 kwam zij in contact met HVO-Querido. Voor haar examenopdracht van de academie had zij gedurende langere tijd een aantal dak- en thuislozen gevolgd en daarvoor onder meer prachtige foto’s gemaakt bij onze toenmalige nachtopvang. Toen NRC Handelsblad in 2000 belangstelling toonde voor deze serie, kwamen wij opnieuw met haar in contact en sindsdien maakt zij met enige regelmaat foto’s voor HVO-Querido.
Een van haar recentere projecten was bijvoorbeeld een boek met 24 portretten van cliënten van onze afdeling Discus.

Puur

Op de foto expositie gaat het uiteraard niet alleen om het leven op straat, er zijn ook prachtige foto’s uit Mongolië te zien, van indianen in Suriname, van kinderen in de studio en meer.
Naast HVO-Querido werkt Kaptein voor onder meer NRC Handelsblad, ING, Atos en Strukton.
Jildiz Kaptein weet dichtbij mensen te komen waardoor haar fotografie een pure uitstraling heeft. Dus gaat dat zien in Oosterleek.

Kijk hier voor meer informatie.

 

 

Reacties ( 0 )

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *