Nieuws

Expositie Bed Bad Brood Buur

Donderdag 20 februari is de Internationale Dag van de Sociale Rechtvaardigheid. Deze dag opent journalistiek illustrator Michelle de Gruijl om 19:00 uur haar expositie Bed Bad Brood Buur aan de Derkinderenstraat 44 in Amsterdam.

De expositie gaat over een 24-uursopvang voor ongedocumenteerden. Deze opvang valt onder de bed, bad, broodregeling: het bieden van een slaapplaats, kleding en eten aan asielzoekers ongeacht hun verblijfsstatus. Sinds november 2019 is er in het pand van maatschappelijke broedplaats Lola Luid in Amsterdam Nieuw-West zo’n opvang gevestigd.
Omdat Michelle de Gruijl in datzelfde pand haar atelier heeft, is zij een buurvrouw van de opvang. Met journalistieke illustraties tekende Michelle het afgelopen jaar haar ervaringen met deze groep mensen op www.bedbadbroodbuur.nl. De expositie toont een deel van deze reportage.

Het onzichtbare zichtbaar maken

In 2020 opent de gemeente meerdere kleinschalige locaties voor ongedocumenteerden door heel Amsterdam. Meer Amsterdammers krijgen te maken met soortgelijke situaties en met dezelfde vragen en zorgen. Des te meer reden om hen te informeren over wat de komst van een 24-uursopvang betekent voor hun buurt.
Michelle de Gruijl wil de kennis over en begrip van ongedocumenteerde vluchtelingen verhogen. Met deze expositie laat ze het verhaal van de opvang zien en kunnen buren op laagdrempelige wijze in contact komen met een voor hen vaak onzichtbare en onbekende wereld.

 

Reacties ( 0 )

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *