Jongeren

Eerste bewoner Housing First Jeugd

De eerste bewoner van Housing First Jeugd heeft vorige maand de sleutel gekregen van de woning. Aissa is inmiddels druk bezig in zijn nieuwe woning.

Het besef dat hij echt een eigen plek heeft, moest nog even op hem inwerken en natuurlijk moesten er snel een aantal financiële zaken op orde worden gebracht. Inmiddels is Aissia in zijn nieuwe woning aan de slag gegaan.

In de maak

Het laminaat staat klaar in de gang, de eerste emmer latex zit op de muren. ‘Het is wel meer werk als ik verwacht had,’ verzucht Aissa, ‘maar wel de moeite waard,’ grijnst hij vervolgens. Gelukkig zijn er hulptroepen. Zijn broer gaat hem helpen met het laminaat leggen en gaat ook voor Aissa zijn tuintje aanpakken; hij werkt als hovenier dus dat komt wel goed. Ook is er een vriend die hem helpt schilderen. Fantastisch om te zien dat er al een begin van een mooi netwerk in de maak is.

Droom

Het is goed om een plek voor jezelf te hebben waar je ook letterlijk zelf je eigen plek van maakt. De drang om dit plekje te willen behouden, maakt dat er bij Aissa een drive is om aan de slag te gaan. Ondanks dat er nog stress over schuldeisers is en er nog geen geld beschikbaar is voor inrichting, geeft het wonen in een eigen woning toch al veel rust.
Voor het afbetalen van zijn schulden heeft hij hulp nodig, wellicht in de vorm van inkomensbeheer. Hij heeft dit altijd afgehouden, maar denkt er nu toch aan te moeten. De kans om anders de woning weer kwijt te raken, is te groot denkt hij. Dat dit inzicht en de daarbij horende keuze uit hem zelf is gekomen, geeft hop voor de toekomst.

Een kans krijgen betekent voor Aissa weer zicht op een normaal leven. Nu heeft hij iets om voor te gaan, hij verwacht dan nu ook stappen te kunnen maken in het weer gaan werken als fietsenmaker, want dat is zijn droom.

Reacties ( 0 )

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *