Nieuws

Een solidaire stad

Creatief voorstel van Milo Schoenmaker van het COA in de Volkskrant! Wel jammer dat uitgerekend een van de zwakste groepen in de samenleving (die gezinnen dus) hiervoor moeten opdraaien.

Het moeten juist de sterkste schouders zijn die de zwaarste (huisvestings)lasten dragen. De stad waarin je woont moet een solidaire stad zijn: HVO-Querido wil een eerlijke verdeling van woonruimte. De stad moet plaats bieden aan iedereen. HVO-Querido ondersteunt dan ook initiatieven als Onder de Pannen, van onze collega’s van de Regenboog. Mensen die een ruim(er) huis hebben, en een kamer beschikbaar willen stellen, worden daardoor niet gekort en behouden toeslagen e.d. Nóg mooier is natuurlijk het realiseren van zelfstandige woonruimte. Iedereen die een plek heeft in ons land, verdient ook een huis om in te wonen.

Barbra Velthuizen, Directeur Zorg bij HVO-Querido

 

Reacties ( 1 )

  • Paulus Toby says:

    Helaas een terugkerend verhaal in Amsterdam.
    Er is in potentie meer woonruimte beschikbaar bij mensen die in een ruimer huis wonen, deze ruimte ook aan kwetsbare burgers willen verhuren, maar ook afhankelijk zijn van toeslagen (zorgtoeslag of huurtoeslag)
    In 2019 heeft het college dit probleem (van de toeslagen) tot in Den Haag onder de aandacht gebracht. Tot nu toe blijven resultaten helaas uit en zijn steeds meer mensen en zelfs gezinnen aangewezen op allerlei dure vormen van opvang. Het gekke is dat het oprekken van de toeslagenregels in deze specifieke situaties niets kost en minder kostbare opvangplekken nodig zijn!

    Is dit nog langer uit te leggen?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *