Nieuws

  1. HVO-Querido
  2. >
  3. Mensenhandel
  4. >
  5. Een smaakvolle reis door culturen:...

Een smaakvolle reis door culturen: Mee Soto Ayam uit Maleisië

Tags: ctm
18 april, 2025

Recept voor Maleisische Soep met Kip of Rundvlees

Bij het Centrum Tegen Mensenhandel geloven we in de kracht van culturele uitwisseling en diversiteit. Niet alleen in de manier waarop we onze dienstverlening vormgeven, maar ook in de keuken. Want eten is één van de mooiste manieren om een cultuur te leren kennen en de verbinding tussen mensen tot stand te brengen. Daarom organiseren wij elke week een gemeenschappelijk diner. Onze bewoners kunnen elkaar daar de culinaire kunsten, die ze vaak van huis uit hebben meegekregen, laten zien én laten proeven. Zo leren we elke keer weer nieuwe lokale gerechten kennen. Onze ervaring is dat het gezamenlijk koken enorm bijdraagt bij aan het herstel van de vaak getraumatiseerde bewoners van onze opvang. Daarnaast biedt het ze een kans om hun identiteit en cultuur te behouden en te laten zien en is het ook nog eens heel erg gezellig. Vandaag delen we een heerlijk voorbeeld dat recentelijk is gekookt. Zo haal je de Maleisische cultuur thuis ook in huis met dit recept voor aromatische soep.

Veel plezier met bereiden en eet smakelijk!

 

Ingrediënten :

  • 5 grote rode uien (in plakjes gesneden)
  • 2 stengels citroengras (lichtjes getikt)
  • 2 inch gember (lichtjes getikt)
  • 3 teentjes knoflook (lichtjes getikt)
  • 3 theelepels zwarte peper (geplet)
  • 1 theelepel kruidnagel
  • 1 kaneelstokje
  • 3 steranijs bloemen
  • 3 kardemomzaadjes
  • 2 uienstengels
  • 1 laurierblad
  • 1 kg kip of rundvlees

Bereidingswijze:

  1. Voorbereiden van de ingrediënten: Begin met het snijden van de uien, het tikken van de citroengras, gember en knoflook. Het tikken van de kruiden is een essentieel onderdeel van de bereiding en maakt de smaken veel intenser.
  2. Koken van het vlees: Zet 1 kg kip of rundvlees in een grote pan. Voeg de gesneden uien, citroengras, gember, knoflook en de rest van de specerijen (zwarte peper, kruidnagel, kaneel, steranijs, kardemom, uienstengels en laurierblad) toe.
  3. Koken en laten trekken: Vul de pan met water totdat het vlees volledig ondergedompeld is. Breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens op een laag vuur sudderen. Dit zorgt ervoor dat de smaken goed in het vlees trekken en dat de soep heerlijk rijk wordt.
  4. Afmaken van de soep: Wanneer het vlees gaar is, voeg je een kippen- of rundvleesbouillonblokje toe voor extra smaakdiepte. Voeg 1 theelepel zout toe en meng alles goed door.
  5. Serveren: Wanneer de soep klaar is, is het tijd om te serveren. Je kunt de soep aanvullen met wat gefrituurde uien als topping, rijst of extra kruiden naar wens.

Deel dit bericht:

Meer lezen?

Bekijk dan al onze berichten.