Nieuws

Durf jij met mij?

Fokke Meima is 57 jaar en vrijgezel. ‘Ik zou graag een partner willen, daarom ben ik op de website durfjijmetmij.nl gegaan.’

Fokke woont bij Hof van Socrates. Eens per week werkt hij op zorgboerderij in Wormerveer. Hij houdt van koken en doet dat wekelijks op vrijdag voor de bewoners op zijn etage. Daarnaast gaat hij wel eens met een buddy op stap gaat, maar hij vindt het ook heerlijk computerspelletjes te spelen en thrillers te lezen. Fokke is deelnemer aan de website Durf jij met mij, een gratis contact- en ontmoetingssite voor mensen met een psychiatrische kwetsbaarheid.

Wat is je ervaring met site?

‘Hij is makkelijk in gebruik en goed toegankelijk. Bovendien zijn er genoeg mensen op de site om uit te kiezen, daaruit zoek je wat bij je past. Eigenlijk verschilt het maar weinig met iemand in de kroeg vinden, vind ik.’

Wat zoek jij?

‘Ik zoek een vrouw rond mijn leeftijd die spontaan kan zijn en open is. Ik vind het belangrijk dat iemand niet te gesloten is over zijn kwetsbaarheid. Ik heb zelf last van depressies en ben daar ook open over, voor andere mensen is dat wat anders. Ook vind ik het fijn als ze geen problemen hebben met het feit dat ik rook. Ik heb dat trouwens ook aangegeven in mijn profiel. En ze moet geen huismus zijn, ik vind het leuk om samen dingen te ondernemen.’

Heb je contact met iemand?

‘Ik heb met iemand contact, maar heb nog geen ontmoeting gehad. Dat ligt voornamelijk bij mij hoor. Ik moet mijn contact op de site weer een bericht sturen. Ik heb dat nog niet gedaan, omdat ik net een moeilijke periode achter de rug heb. Daarnaast heb ik wat moeite met een van haar ziektebeelden. Ze heeft last van epileptische aanvallen en daar ik in het verleden ervaring mee gehad bij een ander.’

Waarom Durf jij met mij en geen andere site?

‘Het is een site met mensen die net als ik een beperking hebben, dan weet je dus dat je reacties krijgt van mensen die dat ook hebben en visa versa. Bovendien is het gratis. Al wil ik er wel voor betalen hoor, maar dan bij een kantoortje en niet via internet.’

Waarom raad je de website aan?

‘De toegankelijkheid is makkelijk. En je hoeft niet meteen voor een relatie te gaan. Je kunt ook zoeken naar een vriendschap.’

Over Durf jij met mij

Durf jij met mij is een gratis contact- en ontmoetingssite voor mensen met een psychiatrische aandoening. Deze bestaat uit twee delen: een deel voor mensen die op zoek zijn naar vrienden om samen iets te ondernemen en een deel voor mensen die een date/relatie zoeken.

 

Reacties ( 0 )

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *