Creatief

Met deze leuke initiatieven houd jij je creativiteit levend tijdens de crisis.

Nonsenspoëzie
Nonsenspoëzie bestaat echt. En jij kan het ook creëren! Op de website Binnenrijm.nl vind je de uitleg.

Etiketten ontwerpen
Door de spullen in je huis te labelen vind je ze makkelijk en snel terug. Een etiket is ook leuk bij een persoonlijk cadeau. Op de website Binnenrijm.nl lees je hoe je zelf etiketten en labels kunt maken.

De Grote Rijksmuseum Pubquiz
Dit kant-en-klare pakket biedt jou en je familie of vrienden een avond plezier en zorgt er ook nog eens voor dat je allerlei (on)zinnige feitjes leert over de Nederlandse kunst en geschiedenis. Een aanrader!

Activiteiten in de meivakantie
Ben je op zoek naar online activiteiten tijdens de meivakantie? Ontvang van 25 april tot 10 mei elke dag een nieuwe opdracht!

Pimp je huis
Begint je interieur te vervelen? Met deze doe-het-zelf-tips geef je je huis binnen no time een heel andere look.

Creatieve cursussen
Op deze website vind je inspiratie voor gratis creatieve cursussen, zoals tekenen of fotograferen.

Pottenbakkers
Bekijk oude afleveringen van The Great Pottery Throw Down, waarin pottenbakkers de strijd met elkaar aan gaan.

Graffiti
In deze video laat Davy van het Haags Hiphop Centrum je stap voor stap zien hoe je aan de slag kan gaan om je eigen graffiti op een canvas of karton te maken.

Binnenrijm
Aanrader! Dichten, schrijven, tekenen, vouwen, kijken, puzzelen en meer superleuke dingen om binnen te doen vind je op deze sprankelende website.

MIND Poëziewedstrijd
Dicht je mee? Thema: kwetsbaarheid en kracht.
De wedstrijd begint op 25 maart en er kan ingezonden worden tot 1 juni. Gedichten (maximaal 2 per deelnemer) kunnen uitsluitend per mail worden ingestuurd naar communicatie@wijzijnmind.nl. Ook vragen over de wedstrijd kunnen via dit mailadres worden gesteld. Een gedicht dient te worden aangeleverd als Word-bestand.

Haken zonder haaknaald en andere coole zaken
Studenten hebben een hele reeks tips verzameld voor jongeren en oudere jongeren om thuis te doen, te zien en te beleven.