Natuurlijk moet je zoveel mogelijk sociale contacten vermijden, dus (drukke) straten en kantoren zijn op dit moment uit den boze. Maar je hoeft zeker niet aan huis gekluisterd te zijn: af en toe wat frisse buitenlucht zal je goed doen!

Soso lobi
HVO-Querido collega Dennis Hartmann maakte een reportage waarin hij de huidige stilte in Amsterdam Zuidoost prachtig weergeeft.

Floortje blijft hier
Floortje Dessing reist normaal de hele wereld over voor haar tv-programma, maar zoekt in deze tijden inspiratie in Nederland.

Wandelen
De Discus Social Club organiseert wandelingen voor maximaal 3 mensen. Ze gaan op eigen initiatief samen afspreken om de eenzaamheid te doorbreken. Aanmelden kan via: expertisecentrum@hvoquerido.nl.

Sterren kijken
Met de gratis app SkyView Lite ontdek je planeten, sterrenbeelden en satellieten, gewoon met de camera van je telefoon.

Word een vogelkenner
Wil je meer weten over de vogels in je tuin, of in Nederland? Je kunt je aanmelden voor een gratis online vogelcursus.

Maak je tuin of balkon lente klaar
Ook thuis kun je lekker naar buiten: tijd om de tuin of het balkon aan te pakken! Hark de boel bij elkaar, schrob je oude bloempotten, maak je tuinstoelen of balkonsetje goed schoon, trek onkruid met wortel en al uit de grond, begin alvast met zaaien van bloemen.

Plantjes stekken
Haal groen in huis en ga plantjes stekken. Nu je kamerplanten in de lente weer een groeispurt krijgen, maken ze ook weer nieuwe scheuten. Je kunt dan naar hartenlust stekken en zo nog meer mooie planten ‘maken’.

Moestuinieren
Verse kruiden in eigen tuin of op je balkon? Daar hoef je geen groene vingers voor te hebben. Leer meer over het zaaien en planten van kruiden.