Bewegen

Vanaf nu geen smoesjes meer om niet te sporten. Bewegen is gezond en kan thuis ook. Het internet staat vol met zowel intensieve, als ontspannende activiteiten die je kunt doen zonder dat je iets nodig hebt. HVO-Querido DOET! zet ze voor je op een rijtje.

Shake it
Schud in 5 minuten alles van je af en maak je energie wakker.

Goed voor je hart
De Hartstichting heeft 7 oefeningen om thuis te doen online gezet. Met uitdagingen om iedere dag iets sterker te worden.

Breakdance
Online classes van het Haags Hiphop Centrum. Op deze manier kan je thuis werken aan de oefeningen en technieken en kom je uit de quarantaine als een complete danser.

Stoelyoga
Wil je eenvoudig en blessure vrij yoga beoefenen? Stoelyoga is de meest laagdrempelige vorm van yoga. Je hoeft je niet om te kleden en kunt het altijd en overal doen. Op www.stoelyoga-nederland.nl vind je alle informatie over stoelyoga. Hier kun je alvast meedoen.

Calorieën verbranden tijdens het schoonmaken
Wist je dat je meer calorieën verbrandt bij het schoonmaken van je huis dan bij een uur trainen in de sportschool? Schoonmaakgoeroe Diet Groothuis geeft tips om schoon te maken als een pro.

Mindfulness livestream
Het Herstelbureau van HVO-Querido verzorgt elke vrijdag een Mindfulness livestream, van 11:00 tot 12:00 uur.

Planking 2.0
Wij wisten niet dat er zoveel variaties op een plank bestonden. Ga de uitdaging aan en beweeg mee.

Squat-challenge
Squat mee op de muziek en voel die billen en benen branden. Hoe lang houd jij het vol?

7-minute work-out
Dit wordt zweten geblazen! Na het einde van deze work-out voel je je meer dan voldaan.

Yoga voor beginners
Met yoga leer je ontspannen. Je brengt lichaam en geest met elkaar in balans. Is yoga nieuw voor jou? Hieronder vind je video’s voor beginnende yogi.

Yoga voor beginners met Myrna
Yoga voor beginners met Milou

Yoga
Klinken de childpose en downward facing dog jou bekend in de oren? Hieronder vind je een aantal YouTube kanalen met diverse (Engelse) yogalessen. Kies een les die bij jou past!

Fightmaster yoga
Yoga with Adriene

Kom van die bank af
Kijk jij veel televisie? Sla dan twee vliegen in een klap en beweeg mee met ‘Nederland in beweging’ op NPO 2.