Nieuws

Discus wint zilveren World Habitat Award

HVO-Querido is in de prijzen gevallen bij de uitreiking van de internationale World Habitat Award 2019. Onze afdeling Discus, die in Amsterdam al bijna veertien jaar de Housing First aanpak met succes toepast, won een zilveren onderscheiding.

World Habitat is een internationale organisatie die zich inzet om mensen die dat het meest nodig hebben van de best mogelijke woonruimte te voorzien. Daarbij hoort het promoten en delen van innovatieve ideeën op het gebied van sociale huisvesting.
Met de jaarlijkse World Habitat Award delen ze een gouden, zilveren en bronzen prijs uit aan de meest vernieuwende en revolutionaire huisvestingsprojecten wereldwijd.

Een stap verder

Uit meer dan 250 inzendingen heeft de afdeling Discus van HVO-Querido met zijn bewezen effectieve Housing First aanpak dit jaar de tweede prijs, de zilveren onderscheiding, van World Habitat gewonnen.
Volgens de jury brengt HVO-Querido niet alleen de Housing First methode goed in praktijk, maar brengen we deze aanpak een stap verder door een innovatief, creatief en aanpasbaar programma aan te bieden, waarbij cliënten de controle hebben over hun begeleidingstraject. Hierdoor kunnen zij zelf wezenlijke keuzes maken, zoals over de plaats van de woning en de aard van de begeleiding.
David Ireland, ceo van World Habitat, zegt het volgende over Discus: ‘This project is one of the pioneers of Housing First in Europe. They have developed an approach that focuses on people’s strengths and what they can achieve, rather than their weaknesses. This is having an evolutionary impact, influencing not only policy in the Netherlands but across Europe as well.’
Kijk hier voor meer informatie van World Habitat over Discus.

Erkenning

Deze internationale onderscheiding is niet alleen een blijk van erkenning voor onze manier van werken. Wellicht opent dit ook nieuwe deuren bij het verder promoten en verspreiden van onze vorm van Housing First.
Onze dank gaat uit naar alle klanten en medewerkers van Discus. Zonder hen was dit succes niet mogelijk geweest.

Overige prijzen

Het goud wordt dit jaar gedeeld door projecten uit India en Spanje. Het brons valt ten deel aan maar liefst zes verschillende initiatieven uit China, Guatamala, India, Spanje, Amerika en Zimbabwe.
Kijk hier voor het overzicht van alle prijswinnaars.

 

Reacties ( 0 )

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *