Jongeren

Dingen regelen

Chayma Grihti (1996) is de jongste cliënt van het team van Housing First voor jongeren. Ze heeft zojuist een woning betrokken in De Baarsjes in Amsterdam West.Geboren in Marokko en opgegroeid in het Spaanse Gerona kwam zij op haar dertiende naar Amsterdam. Chayma Grihti: ‘Ik heb veel gezien in mijn leven, ik wil mijn dingen alleen doen. Wel met vrienden en familie op de achtergrond, maar zoveel mogelijk onafhankelijk.
Vier jaar ben ik nu alleen. Op straat en heen en weer tussen de groep en de gesloten afdeling. Nu ben ik lekker op mezelf, in mijn eigen woning.

Energie

De begeleiding hier geeft best goeie adviezen en ze helpen je echt om dingen te regelen als je daarom vraagt. Het was wel een beetje wennen in het begin, maar ik voel hier echt rust. Op de groep had ik alleen hoofdpijn, altijd mensen om je heen, je moet alles vragen. Hier heb ik veel energie.

Stage

Ik ga na de zomer weer naar school, mijn diploma halen. Vroeger wilde ik politieagent worden, nu grondstewardess. Vanaf je achttiende mag je stage lopen op Schiphol. Voorlopig blijf ik in Amsterdam, daarna wil ik zelf ergens een huisje bouwen.

Goed voor je

Overdag doe ik boodschappen, ik maak elke dag mijn huis schoon, en een keer per week is het grote schoonmaak. Ik kook zelf, want dat is niet duur en goed voor je lichaam. Je moet gewoon groente hebben en ik houd erg van vis. ’s Avonds ga ik vaak joggen of ik ga vriendinnen lastigvallen met mijn telefoon. Ik verveel me nooit, dat kan ik niet.’

Chayma Grihti in het jaarbericht 2012 van HVO-Querido, foto Jildiz Kaptein.

Chayma Grihti in het jaarbericht 2012 van HVO-Querido, foto Jildiz Kaptein.

 

Reacties ( 0 )

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *