Mensenhandel

De slag om de wallen

In de uitzending ‘De slag om de wallen’ van Brandpunt Reporter van 3 april 2014 over Project 1012 zien we niet alleen een getergde burgemeester Van der Laan, maar ook Heleen Driessen, prostitutievertrouwensvrouw en werkzaam bij HVO-Querido.

Haar belangrijkste taak is het opbouwen en onderhouden van een vertrouwensband met prostituees. In Brandpunt Reporter gaat zij onder andere in op het verschil tussen mensenhandel en prostitutie.
Heleen Driessen: “Ik weet hoe belangrijk het is dat we met zijn allen ontzettend alert zijn op mensenhandel. Maar ik wil niet elke keer die combinatie tussen prostitutie en mensenhandel maken.” Ze ziet ook veel vrouwen en mannen vrijwillig als sekswerker werken die weten wat hun rechten en plichten zijn. Maar ook de Oost-Europese vrouwen die hier werken, komen ter sprake.

Kijk hier om deze uitzending te bekijken.

Op 1 april 2014 is op Nederland 2 het programma ‘Dit is de dag-reportage’ met de titel ‘Van de wallen naar het woonerf’ over een verschuiving naar thuisprostitutie uitgezonden bij de Evangelische Omroep. De afdelingen ACM (Amsterdams Coördinatiepunt Mensenhandel) en P&G292 (Prostitutie en Gezondheidscentrum) van HVO-Querido hebben aan deze reportage meegewerkt.

Kijk hier om deze uitzending te bekijken.

Reacties ( 0 )

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *