De kunst van het meedoen

Dinsdag 17 november 2015 wordt een bijzondere dag. Op die dag ontmoeten een kleine 200 (aankomend) professionals elkaar in Amsterdam voor een andere ontmoeting: die tussen kunst en zorg. Centraal staat de vraag hoe die twee werelden elkaar kunnen ondersteunen.  Wij nodigen u graag uit om bij die uitwisseling aanwezig te zijn.

Ja, ik kom

Bijzondere talenten

Hoe bevordert kunstbeoefening herstel en participatie? Hoe groeit de kunstwereld dankzij de talenten van mensen met bijzondere levensverhalen? Talenten die misschien juist dankzij psychische kwetsbaarheid aan de oppervlakte komen…
De recente positieve ervaringen van Stichting Ei-Werk en HVO-Querido met het muzikale project KWIK vormden de aanleiding voor dit symposium De kunst van het meedoen.
Psychiater Jules Tielens en Floris Mulder, wetenschappelijk medewerker en curator van het Dolhuys, gaan met u en met elkaar het gesprek aan over de vraag hoe deelname aan creatieve activiteiten integrerend kan werken.

tielens-mulder-1255

Tijdens De kunst van het meedoen kunt u deelnemen aan vier boeiende workshops:

• KWIK: over de verbindende kracht van muziek
  • Kazou: een interactieve workshop over podiumkunst met mensen met ASS
  • Carte Blanche biedt een werkruimte voor lastige talenten
  • Art Brut: over inclusie en beeldende kunst

De bijeenkomst wordt geleid door Gee de Wilde.

De kunst van het meedoen

Waar en waneer?

Het symposium De kunst van het meedoen vindt plaats op dinsdag 17 november 2015 van 13:00-17:00 uur in de Kohnstamzaal op de 9e etage van het Kohnstammhuis aan de Wibautstraat 2-4 in Amsterdam.
Het Kohnstammhuis is goed bereikbaar per openbaar vervoer (metrohalte Weesperplein). Parkeerruimte in de directe omgeving is beperkt en betaald.

Het symposium wordt gevolgd door een vrolijk muzikaal programma onder het genot van een hapje en een drankje. De Waterheuvel, een stichting die zich richt op arbeidsrehabilitatie en dagbesteding voor mensen met een psychiatrische achtergrond, verzorgt de hapjes.

Toegang

De toegangsprijs bedraagt €50 voor professionals, € 10 voor cliënten en direct betrokkenen en € 15 voor studenten.

Voor wie?

De kunst van het meedoen is bedoeld voor cliënten, hun familie of vrienden, kunstenaars, zorgprofessionals, management en bestuurders, theatermakers, docenten, studenten, financiers, vertegenwoordigers van gemeentes, zorgverzekeraars en subsidieverstrekkers.

Ja, ik kom!

Ja ik kom

Voor iedere aanwezige is een DVD beschikbaar met de documentaire KWIK: Vrij over lijnen. Een bewogen en bijzonder verslag van een al even bijzonder project over de kunst van het meedoen door cliënten van HVO-Querido.

Het symposium De kunst van het meedoen is een initiatief van Stichting Ei-werk, de Hogeschool van Amsterdam en HVO-Querido.