Nieuws

De kracht van kwetsbare mensen

Karla Nijnens, teammanager van het Herstelbureau van HVO-Querido, legt uit wat volgens haar het belang is van de Social Run 2018.

‘Helaas is het stigma op psychische kwetsbaarheid nog altijd springlevend. Mensen durven niet open te zijn over hun achtergrond: ze zijn bang dat dat consequenties heeft. Voor hun sollicitatie of sociale contacten bijvoorbeeld. Heb je een depressie achter de rug, of heb je psychoses meegemaakt, goeie kans dat mensen je niet serieus nemen, je die baan niet gunnen of met een boog om je heen lopen. Hartstikke goed dus, dat deelnemers aan de Social Run 2018 van 21 tot en met 23 september laten zien wat mensen met psychische kwetsbaarheid allemaal in huis hebben. Echt een sportief huzarenstukje!

Geen cadeautje

Die hardloopestafette van 555 kilometer is voor niemand een cadeautje. Heel sterk dus dat ook kwetsbare mensen laten zien dat ze die uitdaging niet uit de weg gaan. Rennend en fietsend door maar liefst zeven Nederlandse provincies, ‘s nachts over de Afsluitdijk, 50 tot 60 uur non-stop sporten, ga er maar aan staan!

Sportief bewijs

De manifestatie die de Social Run is, is voor mij hét sportieve bewijs van de kracht van kwetsbare mensen. Deelnemers zijn (oud-)cliënten en medewerkers van GGZ-instellingen, die deze klus samen klaren. Mooi is dat het teamwork dat nodig is om deelname aan de Social Run tot een goed einde te brengen, symbool staat voor onze visie op herstel: iedereen is nodig! Of je nu hardloper, fietsbegeleider, verzorger of chauffeur bent – en of je nu cliënt, oud-cliënt, vrijwilliger of beroepskracht bent. We doen het samen.
Ik wens het HVO-Querido team dat volgende maand in Soest van start gaat namens het Herstelbureau héél veel succes!’

Over de Social Run

De Social Run is verbonden aan de landelijke campagne Samen Sterk Zonder Stigma. Zie ook www.socialrun.nl en www.samensterkzonderstigma.nl.

 

Reacties ( 0 )

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *