Jongeren

De baas van morgen

Op 29 januari nemen honderd kinderen uit het hele land voor een dag het stokje over van een baas, CEO, directeur, burgemeester of hoofdredacteur tijdens de actie Baas van Morgen, georganiseerd door JINC, een vereniging die jongeren van 8 tot en met 16 jaar helpt met een goede start op de arbeidsmarkt. Hiermee willen JINC en alle deelnemende bedrijven kinderen die opgroeien in een omgeving met veel werkeloosheid en weinig rolmodellen, laten zien hoe belangrijk een goede start op de arbeidsmarkt is voor ál het talent van morgen.

Ervaren hoe het werkt

Leerlingen krijgen de kans één dag te ervaren hoe het is om aan het roer te staan van een bedrijf of organisatie. Ook kunnen zij die dag laten zien wat ze kunnen en vooral hoe ze denken als ze een dag van stoel ruilen met een echte baas. Als ‘Baas van Morgen’ schuiven ze aan bij een vergadering, spreken de medewerkers toe, brainstormen en geven hun visie of een interview.
Een diverse groep van ‘bazen’ uit het hele land doet mee: van de bazen van bedrijven als NS, ABN AMRO en PostNL tot de burgemeester van Eindhoven, de Commissaris van de Koning, de hoofdredacteur van RTL Nieuws, de directeur van Artis en de bestuurder van HVO-Querido.

Opdracht

Cristina en Clemens Blaas

Cristina en Clemens Blaas

Clemens Blaas van HVO-Querido neemt VMBO-leerling Cristina (16) deze dag mee tijdens verschillende werkbezoeken. Hij laat op die manier aan haar zien wat er laten allemaal komt kijken bij het leiden van een organisatie.
Ze bezoeken onder meer het Passantenverblijf (zie de foto hierboven), de Centrale Cliëntenraad (zie de foto hieronder) en het Ambulant Jongeren Team.
Zoals alle deelnemende jongere heeft ook Cristina deze dag een opdracht. Haar is gevraagd te verwoorden wat er allemaal bij komt kijken om als jongere de baas over je eigen leven te blijven.

Conferentie

Aan het einde van de dag verzamelen alle bazen en kinderen zich in Amsterdam en Rotterdam. Tijdens een conferentie delen ze hun ervaringen, geven ze elkaar tips en sluiten ze de dag gezamenlijk af met een blik op de toekomst.

De baas van morgen met de cliëntenraad van HVO-Querido.

De baas van morgen met de cliëntenraad van HVO-Querido.

baas-van-morgen-620

Reacties ( 0 )

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *