Nieuws

De Aak vandaag

Volgens Jolanda Verkuyl, teammanager van De Aak, wordt 2014 een jaar met veel training en verandering en ook een prachtig jaar.

Het was wel heel lang wachten, maar eindelijk was het zover op 14 oktober 2012 is de Aak verhuisd naar de nieuwe locatie Akerwateringstraat 241, waar voorheen verzorgingshuis Beth Shalom gevestigd was. De weken voorafgaand aan de verhuizing waren nogal hectisch omdat er veel dingen nog aangepast moesten worden aan de behoeften van de cliënten. Daarnaast krijg je natuurlijk zoals met iedere verhuizing te maken met onvoorziene ongemakken die je het hoofd moet bieden, maar dat mocht de pret niet drukken. De bewoners waren zeer te spreken over hun nieuwe luxe onderkomen.

We zijn nu al weer meer dan een jaar verder en er heeft al het een en ander de revue gepasseerd. Zo hebben wij een succesvolle familiedag op de Aak gehad die voor herhaling vatbaar is, dus ook in het jaar 2014 zullen wij een familiedag voor de cliënten organiseren. In de zomer op 12 juli hebben wij een gezellige barbecue gehouden. Het weer heeft die dag prima mee gewerkt en onze cliënten waren zeer te spreken over de organisatie en al het lekkers.

Op 20 november was de aftrap van de dagactiviteiten op De Aak. Iedere woensdagmiddag kunnen cliënten deelnemen aan schilderen, bingo en andere uiteenlopende activiteiten waarbij ze hun creativiteit tot uiting kunnen brengen.

De kerstdagen zijn gezellig geweest met zoals iedere jaar een brunch en een heerlijke kerstdiner. Na het kerstdiner mochten de cliënten hun presentjes uitpakken en deze vielen ook dit jaar aardig in de smaak.

Oud en nieuw

Wij hebben een gezellige jaarwisseling gehad, want onze voormalige buurman Paul Toby, gewezen teammanager van het inmiddels opgeheven Opvanghotel Osdorp, heeft voor onze cliënten heerlijke oliebollen en appelflappen gebakken en dat in zijn vrije tijd. Na het proeven van deze oliebollen hebben we alle kraamhouders van oliebollen in Amsterdam ontslagen. Wij willen Paul Toby langs deze weg nogmaals hartelijk bedanken voor zijn barmhartigheid, echt super Paul!

Op 9 januari hebben we officieel afscheid genomen van 2013 en het jaar 2014 ingeluid met een Nieuwjaarsborrel, met medewerkers, cliënten en enkele externe contacten zoals onze apotheker de Schinkel en enkele politieagenten/buurtregisseur in een ontspannen en gezellige sfeer.

2013 was voor ons een veelbewogen jaar, maar de eventuele negatieve energie die wij daarvan hebben ondervonden, zetten wij om in positieve energie. En gewapend met moed en doorzettingsvermogen gaan wij het jaar 2014 in.

aak-pand-2014-620

Kinderziektes

Jolanda Verkuyl, teammanager van De Aak: “2013 was een jaar met ups en downs. Het jaar waarin iedereen zijn plekje moet vinden in de ‘nieuwe’ Aak, zowel cliënten als personeel. Ook een jaar waarin veel gebreken aan het gebouw naar boven kwamen en we te maken hadden met lekkages, verstoppingen en we weken lang met open plafonds te maken hadden. Hopelijk hebben we dat aan gaat nu wel het ergste gehad….

In juni hadden we een mooie familiedag met grote opkomst en verschillende lekkernijen door het personeel zelf gebakken. Naast het interne dagbestedingsproject is er ook een extern project opgestart in samenwerking met het Leger des Heils, Philadelphia en het huis van de wijk waar wordt gekookt voor de buurt.

Kuria

Heel blij zijn we met ons busje waarmee momenteel iedereen naar de TBC controle gaat en die ook gebruikt gaat worden voor andere uitjes en een bewonersvakantie. We zijn in 2013 gaan samenwerken met Kuria (hospice) aangezien we toch steeds vaker te maken hebben met (pre) terminale cliënten. Kuria ondersteunt en doet al in vroeg stadium een intake. Indien we de zorg niet meer kunnen waarborgen neemt Kuria het over. Deze samenwerking is erg prettig en hopen we aankomend jaar te intensiveren. Volgende week heeft het team daar ook een klinische les om zich te laten bij scholen over terminale zorg.

Prachtig

2014 wordt een jaar met veel training en verandering. We gaan starten met de kracht gerichte basismethodiek, die is aangepast op de doelgroep van De Aak. Daarnaast hebben we het nieuwe ECD en de zorgprogrammering.
Een druk jaar met vele mogelijkheden, ik ben blij met het kundige, gezellige team die altijd maar weer klaar staan voor onze cliënten. Ook in 2014 zetten we weer ons beste beentje voor en maken we er een prachtig jaar van!”

Reacties ( 0 )

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *