Nieuws

Damloop by night

Het laatste stukje, ik ga de hoek om naar de finish. Uit de boxen klinkt een remix van Aretha Franklin’s Respect… ik glimlach, versnel mijn pas en denk: Yesss, hoe toepasselijk is dit zeg!

Een verslag van persoonlijk begeleider Samiya Slee – Uit de bocht hoor ik mijn naam roepen, ik kijk op en zie daar mijn zus met mijn kinderen. Ik had ze niet verwacht, het is tenslotte het weekend dat ze bij hun vader zijn. Wat een geweldige verassing, ik voel tranen van geluk opkomen. Een emotioneel moment, ik versnel nog even voor het laatste stukje naar de finish en wat ben ik trots zeg. Wie had dit een half jaar geleden durven denken, hardlopen en ik, dat ging niet samen. En dan nu gewoon 8 kilometer in 56:38. Geen wereldtijd natuurlijk, maar voor mij een topprestatie!

Samiya Slee

Een ander mens

Op 3 maart jl. kreeg ik een gastric bypass, een maagverkleining. Ik kamp al jaren met overgewicht en het belemmerde mij in mijn dagelijkse leven, zo ook in mijn werk. Of althans belemmerde, is niet het juiste woord, want ik ben een doorzetter en ging dan ook maar door. Maar wel met dagelijks heel veel pijn.
Sinds de operatie ben ik 46 kilo afgevallen en ik voel mij een ander mens. Nog een paar kilo te gaan voor een gezonde BMI en daar gaan we voor. Verder met hardlopen en fitness voor de spieropbouw.

Overwinning

Sinds vier maanden ben ik aan het hardlopen en het was helemaal niet mijn bedoeling om mee te lopen met de Dam tot damloop, ik was nog lang niet zover, dacht ik. Mijn collega’s vroegen mij om toch mee te doen. Helaas moesten zij beiden afzeggen om verschillende redenen en mijn eerste gedachte was: dan ga ik ook niet. Maar ik heb het toch gedaan en het is voor mij echt een kroon op mijn harde werken en een grote overwinning! Een heerlijk gevoel dat ik vast wil houden!

 

 

 

Reacties ( 0 )

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *