Wat gaan we doen vandaag?
Sport en beweging.
Werkervaring opdoen
Zelf aan de touwtjes trekken
De juiste toon aanslaan

Het is voor iedereen goed om iets om handen te hebben. Werken, studeren en je uitleven in creativiteit en sport zijn noodzakelijke onderdelen van het dagelijks leven.
Daarom biedt HVO-Querido een breed scala aan uiteenlopende activiteiten in verschillende dagactiviteitencentra en werkprojecten in Amsterdam. Dagbesteding vormt een essentieel onderdeel van het werk van HVO-Querido. Op deze website vind je meer informatie over wat er allemaal mogelijk is. Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met een van de onderstaande locaties voor dagactiviteiten.

DAGACTIVITEITEN

Centrum Robert Koch

Centrum Robert Koch is een plek in de Watergraafsmeer waar jong en oud uit de regio Oost/Zuid-Oost welkom is voor een praatje, een kop koffie of om deel te nemen aan de vele activiteiten en werkprojecten die wij bieden. (meer…)

Centrum De Tour

De Tour is een centrum voor mensen met psychiatrische en/of psychosociale problemen die graag iets in het dagelijks leven willen doen en andere mensen willen ontmoeten. Je kunt vrijwilligerswerk doen in diverse (leerwerk)projecten.  (meer…)

De Miranda

De Miranda is een plek om individueel of met anderen een plezierige dag te beleven. Het is een dagactiviteitencentrum in de Rivierenbuurt in Amsterdam Zuid voor mensen met een psychiatrische en/of verslavingsachtergrond.  (meer…)

Muziekschool

Is muziek maken je lust en je leven? De huisbands (Space Lightning & Sosa Sound) van de HVO-Querido Muziekschool spelen al jaren een groovy mix van soul, reggae, funk, rock, kaseko en meer. Je bent van harte welkom om mee te spelen.  (meer…)

Magical Mystery Tour

In de eerste plaats kun je met de Magical Mystery Tour bustochtjes maken om op een andere manier met elkaar samen te zijn. Je bent even in een andere omgeving; je laat alles achter je en geniet van een ontspannen dagje uit. Maar de Magical Mystery Tour biedt ook de mogelijkheid om werkervaring op te doen en te ondervinden wat er allemaal komt kijken bij het organiseren en uitvoeren van een bustochtje. We zijn op zoek naar mensen zoals jij die tijd hebben om te helpen en te inspireren.

Activiteiten

Wat kun je als vrijwilliger doen voor dit project? Je kunt denken aan het bedenken van tochten (zoeken op internet, werkbezoeken, brainstormen), het maken van reclame voor de tochten (flyers, posters, promotietour), het bezoeken van locaties (afspraken maken, voorlichting geven), en kantoorwerk (ritten plannen, chauffeurs inroosteren, contacten onderhouden met klanten en telefonisch informatie verstrekken).
Maar ook andere praktische dingen zoals de bus rijklaar maken (drinkwater bijvullen, wc onderhouden), schoonmaken van de bus na een rit (stofzuigen, ramen lappen, netjes maken), reisleider zijn (met de microfoon instructies geven, de dvd speler bedienen) en host of hostess zijn (zorgen voor de koffie en versnaperingen onderweg).

Meedoen?

Wij bieden je een kans om werkervaring op te doen met gemotiveerde collega’s. Naast het opdoen van ervaring en het ontmoeten van mensen, ontvang je een vrijwilligersvergoeding.

Are you ready to go?

Neem contact op met Irene Meijer (06) 51 32 50 68 of Hanneke Vink (06) 20 82 34 32.

Sport

Door sport en beweging verbeteren cliënten van HVO-Querido hun lichamelijke gezondheid en psychische gesteldheid. Mensen worden weer trots op hun lichaam, ontwikkelen een positiever zelfbeeld en ervaren een betere kwaliteit van leven. (meer…)

UITGELICHT

Zomereditie Lost in Music is uit!

Met trots presenteren we de nieuwe Lost in Music, een swingende glossy over de muziekscène van HVO-Querido. In de editie Zomer 2019 lees je alles over de muziekprojecten van HVO-Querido, muziekschool Zuidoost en muziekstudio Underground. Daarnaast vind je er informatie over Radio de Verbinding en over de nieuwe podcastserie De Verbinding. In deze zomerse editie hebben we tevens een zonnige playlist voor je samengesteld met onze favoriete zomerhits. (meer…)

Net een stapje verder bij De Tour

Elke woensdagochtend kun je bij Centrum De Tour van HVO-Querido terecht om je te verdiepen en bekwamen in de glaskunst, zowel Tiffany als glas in lood. Deze populaire activiteit wordt al bijna twintig jaar begeleid door vrijwilliger Jos Lemmens. (meer…)

Het Ritme van de Stad viert kracht van muziek