De Tour wint RIBW-trofee

Tijdens het tweejaarlijkse RIBW-evenement van 5 februari 2009 heeft HVO-Querido’s DAC De Tour uit Slotervaart de eerste prijs gewonnen. Het evenement in het Eindhovense Evoluon, wordt georganiseerd door de RIBW Alliantie, de koepelorganisatie van alle 24 Regionale Instellingen voor Beschermende Woonvormen in Nederland.

In de aanloop naar het evenement hebben scouts vernieuwende initiatieven en projecten gespot bij collega RIBW’s, wat resulteerde in een lijst van 45 genomineerde projecten. Hieruit is een shortlist van tien gedistilleerd waarop via internet en op de dag van het evenement zelf kon worden gestemd.
Uiteindelijk bleek de cliëntgestuurde aanpak van Dee Tour de collega’s het meest aan te spreken. Daarbij kwam dat de mensen van DAC de Tour, die met de eigen Magical Mystery Tour en masse naar Eindhoven waren getrokken, zorgden voor een wervende presentatie van hun unieke manier om een dagactiviteitencentrum te runnen.
ribw-trofee-tourZij wonnen naast een geldbedrag van 1000 euro een fraaie wissseltrofee.

HVO-Querido beschouwt de uitverkiezing van het cliëntgestuurde DAC de Tour aan een aanmoedigingsprijs die bevestigt dat wij op de goede weg zijn. In het beleid van organisatie speelt de inzet van meer ervaringsdeskundigheid immers een grote rol. Blijkbaar bestaat er niet alleen in Amsterdam, maar in het hele land waardering voor de constructieve inzet van deze deskundighheid, met het uitstekend functionerende DAC de Tour als levend bewijs.

Wij willen de mensen van De Tour – bezoekers, vrijwilligers en kerngroepleden – hartelijk feliciteren met hun prijs en iedereen bedanken die deze dag mede heeft mogelijk gemaakt.