muziek

Blij met Amsterdam

Vanaf vandaag t/m 28 juni presenteert Amsterdam Roots voor het eerst in bijna 40 jaar een geheel digitaal festival. Het festivalprogramma biedt uiteraard heel veel muziek, maar ook dans, theater en meer.
Tijdens deze online editie van het Amsterdam Roots Festival wordt het nummer ‘Blij Met Amsterdam’ gelanceerd. Dit nummer is geschreven door O’Jeah en maakt deel uit van Slow Down Amsterdam, een project van The Mystifiers dat tijdens de lockdown is doorgegaan.

Stimuleren

Bandleider Guy Wampa: ‘Om Slow Down Amsterdam tóch te kunnen delen met publiek, en niet in de laatste plaats om onze bandleden juist nu blijven stimuleren in het maken van muziek, hebben we corona proof doorgewerkt. De bandleden zijn op afstand gecoacht. En we hebben vier nummers corona proof weten op te nemen. Dat de nummers in quarantaine zijn opgenomen, geeft een hele bijzondere extra laag aan de muziek.’

Amsterdam in slow motion

Bij de nummers zijn vier korte clips met beelden uit Slow Down Amsterdam (gemaakt door Desiré van den Berg), waarin Amsterdam letterlijk in slow motion in beeld is gebracht. Een thema dat nog nooit zo relevant was en Amsterdamser krijg je het niet. Het resultaat is adembenemend.
‘Blij met Amsterdam’ is door Amsterdam Roots geselecteerd voor het digitale festival en wordt deze hele week vertoond.

Meer weten over O’Jeah?
Lees hier het interview met O’Jeah over zijn roemruchte muziekverleden als muzikant bij Fela Kuti.

Meer weten over The Mystifiers?
Kijk op Facebook en Instagram.

Meer weten over het Amsterdam Roots Festival?
Je kunt alle programma’s bekijken via Facebook live stream en op de website van het festival.