Nieuws

BBQ op IJburg

Zaterdag 14 juli was het zover, een gezamenlijk bekostigde en door bewoner Bas georganiseerde barbecue, in de tuin van een satellietwoning van het Martien Schaaperhuis op IJburg.

‘Nadat Ralph een visueel gehandicapte bewoner in zijn bakfiets had opgehaald, konden we beginnen,’ aldus persoonlijk begeleider Rob Blokzjl. ‘Buren en bewoners hebben elkaar weer wat beter leren kennen en het was een geslaagde middag.’

Kijk hier voor enkele foto’s.

Reacties ( 1 )

  • jim says:

    Lappen vlees, patat, paprika, boontjes en propaganda van het propaganda-buro. Mooi weer verhalen. En trots. Braveau!

    Dat de huisdrukkerij elk jaar opnieuw ingehuurd door de lobby van de bio-industrie tot in lengte van dagen het gesubsidieerde goede nieuws de zorg en welzijnswereld in mag slingeren met 4 kleuren offset drukwerk om cliënten en medewerkers uit te nodigen voor hun weerzinwekkende en ongezonde traditie is uiteindelijk om mensen met ‘n verstandelijke beperking een leuke tijd te bezorgen. Ik begrijp het helemaal. Je kunt cliënten een leuke tijd bezorgen met de subsidie en je eet zelf ook gezellig mee uit de ruif, zoveel verschillen wij niet van elkaar. Er moeten ook mooi weer verhalen de wereld ingeslingerd. Hoe kom ik erbij dat het propaganda bedrijven is?

    De reden voor mijn cynisme is tweeledig enerzijds dat ik nog steeds zoals elk jaar wijs op de nadelige kanten van de BBQ zoals stank, fijnstof uitstoot, Co2 uitstoot, Pacs inname naast de gebruikelijke bezwaren tegen de bio-industrie met z’n exorbitante beslaglegging op de watervoorziening, z’n mestoverschotten, Co2 uitstoot en z’n bedreigingen voor de volksgezondheid door dierziekten, zoönosen en de kweek van resistente virusstammen naast de bizarre dieronvriendelijke intensieve dierhouderij, kritiek die in het geheel geen weerklank vindt binnen de organisatie. Het zal aan het fundamentalisme van de vleesetende medewerkers liggen dat hierover geen gesprek mogelijk is en er op generlei wijze gereageerd wordt op reacties dienaangaande. De volstrekte koppigheid zich iets aan te trekken van of het zich verheven voelen boven kritiek duidt behalve op een flinke verstandelijke beperking ook op een defect in de empathische ontwikkeling en dat maakt ook cynisch, zeker in deze sector. Het inlevingsvermogen van de zorg en welzijnswerker. Hoe kan het ook anders. Het ZWIP (Zorg en Welzijns Industrieel Project) levert producten op bestelling. Ik ben geen afnemer!

    De hongerige geest is onverzadigbaar. Dit reactie formulier is om de vorm van de leegte te verhullen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *