Nieuws

De Batjan gaat de buurt in

‘Het is wel heel blauw zeg…’ Ik heb net samen met Ruwel een pot blauwe verf op de muur gesmeerd. Na weken van voorbereiding was het eindelijk zover. De sleutel van zijn nieuw kamer was binnen en we zijn aan het klussen geslagen. Net als vijf andere Batjanbewoners heeft Ruwel de stap gemaakt om naar een satellietwoning te verhuizen.

Ruwel

Een verslag van persoonlijk begeleider Bas Mackaay – Het begon allemaal met het bericht van onze teammanager dat er twee groepswoningen in de wijk vrij zouden komen. Sinds dat moment is er een vloedgolf aan verhuisdozen, kwasten, verf, zweet en spierkracht door de Batjan gegaan. En het resultaat mag er zijn.
De afgelopen twee maanden was een drukke periode. Vier bewoners zijn vanuit de Batjan verhuisd naar een woning in de Sumatrastraat en twee bewoners naar een  woning in de Tidorestraat. Een groot succes voor de zes heren en voor de Batjan.

 

Mooi uitzicht

Kees

Kees, een van de bewoners die naar de Sumatrastraat is verhuisd, vertelt daarover het volgende: ‘Het verhuizen was veel werk, maar ik woon hier met plezier. We laten elkaar in elkaars waarde. Mijn medebewoners zijn geen mensen die moeilijk gaan doen over kleine dingen. Iedereen kookt één keer in de week en dat gaat goed. Het eten is tot nu altijd wel lekker. Iedereen doet goed zijn corvee. Onze schoonmaakdag is dinsdag. Ik ben deze week de boekhouder, dus ik houd alle in- en uitgaven bij. Die schuift elke week door. Zo komt iedereen een keer aan de beurt.

Ik heb een eigen slaapkamer en van daaruit heb ik een mooi uitzicht over de straat. Ik heb zelf mijn slaapkamer geschilderd en ik heb zelf de kleur voor de muren uitgekozen. We hebben ook een balkon met uitzicht op de binnentuin met een vijver,’ aldus Kees.

Samenwerking

Een leuke bijkomstigheid bij dit hele proces is dat wij een samenwerking zijn aangegaan met Beschermd wonen Indische buurt. De woning aan de Tidorestaat valt onder de gezamenlijke begeleiding van ons beider teams. Een mooie kans om te leren van elkaars ervaring en gebruik te maken van verschillende expertise.

Zes nieuwe bewoners

Na deze Buurman en Buurmanachtige periode is het tijd om bij te komen en te wennen. Het wennen is niet alleen voor de begeleiding en de Batjanveteranen, maar ook voor de zes nieuwe bewoners die een plekje hebben gevonden op de Batjan. Welkom!

 

Reacties ( 2 )

  • Michelvestdijk@live.nl says:

    Ik zwierf afgelopen jaren langs zorgboerderijen maar ik heb erg veel heimwee
    De batjan vast iets voor mij. Zeker met de kans op uitstroom naar een satellietwoningen g

    • Michelvestdijk@live.nl says:

      Ik zwierf afgelopen jaren langs zorgboerderijen maar ik veel heimwee. Misschien is de batjan iets voor mij met kans op doorstroom! !!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *