Nieuws

Anders kijken naar de kans op werk

Mensen in een kwetsbare positie en werkgevers anders laten kijken naar de kans op werk. Dat is het doel van de campagne ‘Anders kijken naar Zaankanters’.

Illustraties Afra van Dijen – Het valt op dat mensen die in een kwetsbare positie zitten soms een te negatief beeld van hun mogelijkheden hebben. Vaak kunnen zij meer dan ze denken. Belangrijk is ook dat ook werkgevers anders gaan kijken naar mensen in een kwetsbare positie.
Eric van der Eerden, directeur van initiatiefnemer Odibaan: ‘Alleen als werkgevers hun deuren gaan openen, krijgen mensen een kans op de arbeidsmarkt. Vooroordelen, angst en andere drempels moeten zoveel mogelijk worden weggenomen. Dat doet bijvoorbeeld de gemeente door ondersteuning en regelingen aan te bieden’.

Constructief

Na in veel verschillende banen werkzaam te zijn geweest, waar ze zich óf niet op haar plek voelde óf overspannen raakte door de arbeidsomstandigheden, had Ellen Kickhefer (58) nog weinig vertrouwen in het vinden van leuk en passend werk.
Ellen: ‘Een UWV-arts constateerde een arbeidshandicap bij mij: overgevoelig voor de stress van anderen, overgevoelig voor het opgelegd krijgen van werkdruk en overgevoelig voor confrontatie met mensen die weerstand bij mij oproepen. Een arbeidsdeskundige verwees me vervolgens naar Odibaan waar ik met jobcoach Ines Wildeman kennis maakte. We spraken af constructief aan de slag te gaan, en niet de hele tijd maar te praten. Dat deed ik wel bij GGZ, waar ik inmiddels in therapie was.’

Houvast

Constructief aan de slag dus. ‘Ja, het probleem was alleen dat ik het moeilijk vond te bedenken wat ik echt wilde. Een baan die iets met kunst te maken had leek me wel iets, maar werken met kunsthandelaren dat hoefde voor mij niet, dan zou het wéér om geld gaan. Het duurde dan ook lang voordat Ines en ik wat houvast kregen. Dat ik wilde werken, mijn eigen geld verdienen, wist ik zeker. En ik wist ook dat ik mijn administratieve ervaring wilde gebruiken, maar ik kon absoluut geen secretaresse meer zijn voor één persoon en ik kon zeker niet meer presteren onder hoge werkdruk. Dat had ik inmiddels wel geleerd. Uiteindelijk moest ik onder ogen zien dat ik moeite heb mee te draaien in een harde maatschappij.’

Geweldig

En toen kwam jobcoach Ines met een bijzondere advertentie. Een functie als medewerker donateuradministratie bij de Nederlandse Tuinenstichting. Een stichting die zich bezig houdt met de instandhouding van, onder meer, historisch groen. Ellen werd aangenomen. Een geschenk uit de hemel?
Met een brede glimlach op haar gezicht zegt Ellen: ‘Ik had het er meteen naar mijn zin. Ik kreeg één taak, de donateuradministratie, en één collega met wie ik het direct goed kon vinden. Bovendien is de stichting gehuisvest in een historisch pand in Amsterdam, dat vond ik geweldig. In het begin was het er wel wat chaotisch, doordat de administratie een tijd lang nogal ongeordend was. Maar ik werk er nog steeds, twee dagen in de week zes uur en het gaat heel goed.’

Verder lezen

De campagne Anders kijken naar Zaankanters is te vinden op facebook.com/anderskijkennaarzaankanters. De aanvullende website staat op: anderskijken.zaanstad.nl.

 

Reacties ( 0 )

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *