Dagactiviteiten, scholing en werk

Dagelijkse of wekelijkse activiteiten geven je houvast, richting en structuur. Zo’n activiteit kan iets kleins zijn, bijvoorbeeld naar een cursus of vaste club gaan. Of denk aan vrijwilligerswerk met eventueel begeleiding. Of een stage waarbij je iets leert. Het kunnen stappen zijn naar betaald werk, een certificaat of een diploma.

We stimuleren je bezig te gaan en te blijven. Misschien vind je zelf een activiteit of werk.
Via ACM zijn er ook heel veel mogelijkheden:

1. Horeca en verkoop
  2. Kleding ontwerpen, maken en verkopen (voor jongeren)
  3. Verschillende andere mogelijkheden
1 Horeca en verkoop, bij Not for Sale

Horecatrainingen bij de Dignita Academy
–       Basiscursus Kooktechnieken

Je leert gezonde soepen maken voor de Dignita restaurants. Na afloop van de training, word je beloond met een certificaat
–       Vervolgcursus in HACCP & Hygiëne, Hospitality en Professionele kooktechnieken

Je leert de officiële hygiëneregels van de horeca-industrie kennen, gasten ontvangen en bedienen en professionele kook en snijtechnieken toepassen. Bij het goed afronden van de cursussen, kun je in totaal drie erkende certificaten verdienen
–       Werken en leren aan het ROC/Dignita

In de sociale onderneming en erkend leerwerkbedrijf Dignita kun je werken en leren en zelfs MBO-diploma’s behalen.

2 Kleding ontwerpen, maken en verkopen (voor jongeren), bij Rambler

In de studio van Rambler kun je onder begeleiding kleding ontwerpen en maken. De kleding wordt verkocht in de bijbehorende winkel. Het ontwerp van de kleding blijft eigendom van de ontwerpers. Daarnaast krijgen zij 10 procent van de verkoopprijs. Rambler is een modelabel en welzijnsorganisatie ineen.

3 Verschillende mogelijkheden, via HVO-Querido

ACM is onderdeel van HVO-Querido. Via HVO-Querido zijn er heel veel andere mogelijkheden voor (vrijwilligers)werk, stages en werkleertrajecten. Voorbeelden: achter de bar, in de keuken, serveren, schoonmaken, achter de receptie, fietsen repareren, praktische klussen aan huis, schilderen, handwerken, werken in een kringloopbedrijf, een computercursus volgen, leren solliciteren, een moestuin onderhouden, dieren verzorgen, helpen in een buurtcentrum, diensten aan buurtbewoners, organiseren van uitstapjes, bijrijder.
Zie https://www.jekuntmeer.nl/.

Not for Sale is een sociale onderneming waar het ACM mee samenwerkt op het gebied van werk en scholing. Not4Sale geeft toekomstperspectief aan mensen die zijn uitgebuit. Ze kunnen er onder intensieve begeleiding verschillende leerwerktrajecten volgen: van basistrainingen in keukentechnieken tot volledige MBO-opleidingen.
Zie https://wearenotforsale.nl/.