Dit doen we

Bevat ook nuttige informatie voor professionals

Kies voor jezelf, je verdient beter

Als je uit een situatie van uitbuiting komt, kan het zijn dat je veilig onderdak nodig hebt. Het Amsterdams Coördinatiepunt tegen Mensenhandel (ACM) biedt dat.

We hebben opvanghuizen voor mannen en vrouwen. Je kunt er tijdelijk verblijven. Er wordt samen gekeken naar doorstroom mogelijkheden. De veiligheid van onze bewoners staat altijd voorop, dus de opvangadressen zijn geheim.

Als je besluit los te komen van een mensenhandelaar, ben je geen slachtoffer meer, maar beslis je weer over je eigen leven. Daarom ondersteunen we je bij het zélf aanpakken van je problemen én het benutten van je kansen. Bijvoorbeeld op het gebied van leren, werken en wonen. We bieden ook juridische hulp.

De mensen die we opvangen hebben allemaal een zware periode achter de rug. Gelukkig knappen de meesten na een aantal weken flink op. Als het nodig is, en je wilt dat ook, kun je psychologische hulp krijgen. Je weer goed voelen – vooral over jezelf – is de basis om verder te kunnen met je leven. Samen werken we daaraan.

Je kunt gebruikmaken van onze hulp in de periode dat je bij ACM verblijft – en als het nodig is ook daarna.

Het kan ook zijn dat je al veilig onderdak hebt, maar toch ondersteuning nodig hebt. Dat kan, bel ons voor een afspraak.

Het kan zijn dat je al veilig onderdak hebt, maar toch ondersteuning nodig hebt. Dat kan.
Bel ons, het Amsterdams Coördinatiepunt voor Mensenhandel.
020 - 626 38 00 - Bereikbaar van 08:00 tot 23:00 uur.
06 - 10 59 9458 - Bereikbaar 24/7 voor noodgevallen.

ACM is een ‘crisisopvang’. Dat betekent dat mensen in acute nood (crisis) direct een plek bij ons moeten kunnen krijgen. Vrije plekken zijn dus continue nodig. Het is de bedoeling dat je zo snel mogelijk een plek vindt waar je een stabiel leven kunt opbouwen. We werken daar samen aan.

Ontdek het of zoek het uit tijdens je verblijf bij ACM. Bij en via ons heb je de kans bij te leren op allerlei gebieden (o.a. Nederlands, Engels, computervaardigheden, zelfstandig wonen, zelfverdediging). Er zijn ook stage- en opleidingskansen. We zoeken samen met jou uit waar je goed in bent, wat je wil en waarin je kunt groeien.

Mensen zonder verblijfsvergunning die bij ons verblijven op basis van de B8-regeling, krijgen een termijn van drie maanden beschermde opvang. Dit staat in de wet. Wat er vervolgens mogelijk is, lees je hier.