Nieuws

Aan tafel met de Noorderlingen

Donderdag 1 juni was een feestelijke bijeenkomst georganiseerd door de Alliantie Wijkzorg Noord genaamd ‘Aan tafel met de Noorderlingen’. Met een hapje, een drankje en muziek stond deze bijzondere middag in het teken van kennismaking, ontmoeting en zichtbaarheid. De opbouw tot aan catering was verzorgd door informele partijen en sociale projecten. Een netwerkbijeenkomst voor en door de Wijkzorg Alliantie Noord in de Buiksloterkerk.

Muzikale opening

Buiten in de zon praten de gasten met elkaar, kiezen hun workshop uit voor de middag en drinken een koffietje met De Heelmeesters Muffins. Aan de opgedekte keukentafels van kringloopwinkel de Lokatie wordt zo meteen een workshop speeddate gehouden.  Op de gastenlijst staan 157 namen die 95 instanties en sociale initiatieven uit stadsdeel Noord vertegenwoordigen. Klokslag 13:00 arriveert de Banne Hopper, een sociaal initiatief die haar 2300ste rit met ons viert. Met bloemen en felicitaties van stadsdeelbestuurder Erna Berends gaan de bezoekers naar binnen.

De Kift wacht hun op en zingt in stilte: Kom mee. ‘Een band met liefde voor muziek en de kwetsbare mens,’ zegt Ronny Bohnenn in haar presentatie over wijkzorg. En Will van Schendel vraagt in haar openingspraatje aan het publiek: ‘Wat is wijkzorg eigenlijk? En waarom is het zo belangrijk dat we  voor elkaar zorgen in de wijk!?’

Pauze

In de korte pauze zorgt het Werkleerbedrijf Amsterdam Noord dat iedereen te drinken krijgt. Hier en daar koopt iemand van kringloopwinkel De Lkcatie een koektrommel, een radio of een vaasje dat op de tafels staat.

Lezing

De crew van Diensten bij Wonen helpt bij de ombouw naar het tweede gedeelte van de middag. Jennie Boer, projectleider Wijkzorg Alliantie Noord kondigt Remko van der Drift aan met zijn workshop: Fouten maken moed! Een plenaire workshop met teambuilding karakter.
De zaal wordt uit haar stoel geblazen van energie. Remko brengt de gasten in beweging en maakt duidelijk dat je moet durven loslaten en fouten maken als je met elkaar verder wilt ontwikkelen en innoveren.

Organisaties in beeld

Hierna volgt een programma waarin verschillende informele en formele organisaties zichzelf presenteren met korte workshops. Zo kon iedereen op een speelse manier meedoen met bewegen voor ouderen door Agnes en Jeff. En tegenover hun was de Quizzz met Tanja en Peter van HVO-Querido die door hun vragen bewustwording creëerde over hoeveel informele en formeel samenwerkingspartners er eigenlijk te vinden zijn in Noord. met de compensatiematrix als uitgangspunt.
Op het hoofdpodium luisteren mensen aandachtig naar een inspirerende workshop over LVB van Hans Willemsen en de workshop ‘Informele zorg in de wijk’ van Susanne Meijerink. Verder was er een netwerk kletskaarthoek voor een individueel praatje met vertegenwoordigers van de Alliantie. Ondertussen komen heerlijke geuren van vers gemaakte soep, Tandoori en vega hapjes voorbij die door Huis van de Wijk vrijwilligers waren gemaakt en uitgedeeld. En buiten aan de keukentafel is Maarten Band een speeddate aan het begeleiden.

Afsluiting

Een ontspannen, inspirerende en feestelijke middag waar het doorontwikkelen van de wijkzorg in Noord centraal staat. Judith den Hartogh, namens HVO-Querido in de Wijkzorg Alliantie Noord, bedankt alle formele en informele partijen voor deze geslaagde middag. Fantastisch dat er zoveel mensen zijn gekomen om elkaar te ontmoeten en inspireren!

Deze bijeenkomst is georganiseerd door Amstelring, Cordaan, Doras, Evean, MEE Amstel en Zaan en HVO-Querido.

 

 

Reacties ( 0 )

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *