Nieuws

Aalbersestraat jarig

De Aalbersestraat van HVO-Querido in Amsterdam Geuzenveld bestaat twee jaar. Het is een bijzondere voorziening, gevestigd in de voormalige Onze Lieve Vrouwe van Zeven Smartenkerk, voor een bijzondere doelgroep: dertig Amsterdammers met (forensische) psychiatrische problemen die zich willen en kunnen ontwikkelen naar zelfstandig wonen.

Op 12 april is in aanwezigheid van bewoners, relaties en medewerkers op bescheiden wijze het tweejarige bestaan gevierd van de Aalbersestraat. Er was muziek, gezelligheid, hapjes en drankjes en er waren twee korte toespraakjes om de jarige te feliciteren, van de eerste teammanager, Cecilia Petit, en van de huidige teammanager, Paul Toby.

Ontdekkingsreis

Cecilia benadrukte het avontuur dat bewoners en medewerkers samen zijn aangegaan in de voormalige kerk. Als ware pioniers hebben ze veel dingen zelf moeten uitvinden en ontwikkelen. Dat gaf vaak veel werk, maar bood ook kansen voor onorthodoxe oplossingen en een ontdekkingsreis over ongebaande paden.
Paul vertelde dat bij de Aalbersestraat de bevlogenheid en het enthousiasme nog altijd hoogtij vieren, maar dat de voorziening inmiddels in wat rustiger vaarwater terecht is komen. Ondertussen is zo’n 50% van de bewoners al doorgestroomd naar een woonvorm met meer zelfstandigheid, wat bij een tweejarig bestaan, met een begeleidingstraject van gemiddeld twee jaar gerust een succes mag worden genoemd.

Kijk hier voor foto’s.

 

 

Reacties ( 0 )

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *