Nieuws

Aalbersestraat geopend

Op 12 juli heeft HVO-Querido de voorziening Aalbersestraat, gelegen in een voormalige kerk aan de gelijknamige straat in Geuzenveld, officieel geopend.

Dat gebeurde in aanwezigheid van, uiteraard, bewoners en medewerkers van de Aalbersestraat en talloze genodigden, waaronder collega’s van HVO-Querido en mensen van een groot aantal samenwerkingspartners en collega-instellingen en heel veel buurtbewoners.

Een goede buur

Er waren toespraken van onder meer stadsdeelwethouder Erik Bobeldijk van Nieuw-West, directeur zorg Nic Borghans van HVO-Querido en van teammanager Cecilia Petit, de leidinggevende van de voorziening. Er waren felicitaties voor het van de grond krijgen van de voorziening en allen wezen op het belang van een goede relatie met de buurt: iedereen refereerde in zijn speech aan het spreekwoord ‘een goede buur is beter dan een verre vriend.’ Er waren rondleidingen door het fraaie gebouw, waarbij ook enkele bewoners hun onderkomen lieten zien, er waren lekkere hapjes en drankjes en er was muziek, heel veel muziek.

De Aalbersestraat is een woonvoorziening voor 30 bewoners met een psychiatrische kwetsbaarheid en veelal een verslavingsachtergrond, van wie is vastgesteld dat ze zich willen en kunnen ontwikkelen naar zelfstandig wonen of naar een voorziening met minder begeleiding.

Aalbersestraat, pand

Aalbersestraat, pand

Reacties ( 0 )

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *