Nieuws

WKR vanaf 3 december 2020

De WKR (winterkouderegeling) gaat weer in op donderdag 03-12-2020. Dit is nog voor onbepaalde tijd. Wil je er gebruik van maken? Meld je dan donderdag 03-12-20 en vrijdag 04-12-20 aan bij de Jan van Galen 323, ingang B tussen 14:00-16:00 uur. Daar word je gescreend voor de WKR.

Kom je in aanmerking? Dan kun je je bij de opvang melden op de Transformatorweg 6 in Amsterdam van 16:30 tot 22:00 uur.

Wat is winterkouderegeling?

Dit jaar is er geen permanente winteropvang. Er is alleen een winterkouderegeling, dat is nachtopvang voor alle dak- en thuislozen in Amsterdam. Soms is het ’s nachts zo koud dat het gevaarlijk is om buiten te slapen. Dan bepaalt de GGD dat iedereen die geen slaapplek heeft, toegang krijgt tot de opvang. De GGD bepaalt ook wanneer de winterkouderegeling weer stopt. Dat is afhankelijk van het weer. De regeling kan meerdere nachten duren.

Hoe weet ik of de opvang open gaat voor de winterkouderegeling?

De organisaties die zich bezighouden met de opvang van dak- en thuislozen weten ongeveer een dag van tevoren of de winterkouderegeling start. Het staat dan ook op www.amsterdam.nl/dakloos.

Toegang tot de winterkouderegeling

De toegang tot de winterkouderegeling loopt via de GGD op de Jan van Galenstraat 323, ingang B. U krijgt daar een aantal korte vragen en u hoort op welke opvanglocatie u terecht kunt.

Praktische informatie

  • U meldt zich bij het loket van de GGD
  • De GGD verwijst u naar een opvanglocatie
  • Bij de opvanglocatie kunt u tussen 16.30 uur en 22.00 uur naar binnen.
  • U krijgt een bed, douche, warme maaltijd en ontbijt.
  • De volgende ochtend moet u uiterlijk om 9.30 uur vertrekken.
  • De opvang is gratis.

Opvang voor honden

Bij het opengaan van opvang voor de winterkouderegeling is er ook gratis opvang voor uw hond. Terwijl u zelf overnacht in de opvang, verblijft uw hond in het asiel aan de Ookmeerweg.

Vragen?

Lees dan de veelgestelde vragen op www.amsterdam.nl/dakloos of mail uw vraag naar winteropvang@amsterdam.nl. U kunt uw vraag ook stellen in een inloopvoorziening of aan een hulpverlener.

Reacties ( 0 )

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *