Nieuws

10 jaar Ambulant team Noord

Ons Ambulant team Noord bestaat tien jaar. Dat wordt gevierd op woensdag 24 oktober. Bij die gelegenheid zal onder meer de internationale band Orchestre Partout optreden.

Orchestre Partout combineert allerlei muziek tot een afwisselend wereldrepertoire. Ze maken spannende muziek die je raakt. De samenstelling van de bamd is een afspiegeling van e huidige conflictgebieden in de wereld. De muzikanten zijn in de afgelopen periode allemaal naar Nederland gevlucht, samen vormen zij een kleurrijk geheel. Stampende Koeridische dansmuziek wordt afgewisseld met liefdesliedjes uit de Punjab, Russische melancholie wordt verwerven met Iraanse folk.  De muzikanten zingen in het Farsi, Koerdisch, Arabisch, Russisch, Hindi, Urdu, Turks, Uygur en nog wat talen.

Verbinden

In een Babylonische wereld is muziek onze gemeenschappelijke taal. Muziek is een taal die verbindt, ongeacht iemands afkomst, achtergrond en cultuur. Vanuit deze gedachte startte Ted van Leeuwen in 2010 zijn eerste muziekworkshop in een opvangcentrum voor vluchtelingen in Alkmaar. Hieruit is het orkest ontstaan. In 2016 is Orchestre Partout een onafhankelijke stichting geworden.

Kijk hier voor meer informatie over dit orkest.

Reacties ( 0 )

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *