Mensenhandel

Open je ogen voor mensenhandel

Aan de Amstel voor het Amsterdamse stadhuis is een openluchttentoonstelling ingericht om aandacht te vragen voor mensenhandel.

Dertig paar ogen van gesluierde slachtoffers van mensenhandel kijken ons indringend aan vanaf de meer dan levensgrote portretten op de stoep voor de Stopera. In een bijschrift onder deze kleurige maar treurige foto’s vertellen de vrouwen en mannen heel in het kort hun vaak schrijnende verhaal. Hiermee willen de makers van de tentoonstelling laten zien dat mensenhandel vaker voorkomt en dichterbij is dan wij denken.
De foto’s zijn gemaakt door Ernst Coppejans.

Een van de dertig portretten van slachtoffers van mensenhandel voor de Stopera

Organisatie

De reizende expositie is een initiatief van CoMensha, de landelijke stichting die zich inzet  voor een beter leven voor slachtoffers van mensenhandel, en stichting Open Mind.