Werkproject: Magical Mystery Tour

Robert Kochplantsoen 35, 1097 GG Amsterdam, Nederland
T: (020) 665 43 21
E: info@magicalmysterytour.nl

De Magical Mystery Tour is ontstaan als idee van cliënten tijdens het 100-jarige bestaan van HVO-Querido in 2004. Nu is het werkelijkheid met een eigen bus, garage, kantoor, chauffeurs en een enthousiaste groep vrijwilligers. In de eerste plaats kun je met de Magical Mystery Tourbus tochtjes maken om op een andere manier met elkaar samen te zijn. Je bent even in een andere omgeving; je laat alles achter je en geniet van een ontspannen dagje uit. Maar de Magical Mystery Tour biedt ook de mogelijkheid om werkervaring op te doen en te ondervinden wat er allemaal komt kijken bij het organiseren en uitvoeren van een bustochtje. We zijn op zoek naar mensen zoals jij die tijd hebben om te helpen en te inspireren.

Activiteiten

Wat kun je als vrijwilliger doen voor dit project? Je kunt denken aan het bedenken van tochten (zoeken op internet, werkbezoeken, brainstormen), het maken van reclame voor de tochten (flyers, posters, promotietour), het bezoeken van locaties (afspraken maken, voorlichting geven), en kantoorwerk (ritten plannen, chauffeurs inroosteren, contacten onderhouden met klanten en telefonisch informatie verstrekken).
Maar ook andere praktische dingen zoals de bus rijklaar maken (drinkwater bijvullen, wc onderhouden), schoonmaken van de bus na een rit (stofzuigen, ramen lappen, netjes maken), reisleider zijn (met de microfoon instructies geven, de dvd speler bedienen) en host of hostess zijn (zorgen voor de koffie en versnaperingen onderweg).

Alles op het gebied van planning, administratie, publiciteit etc. vindt plaats op het kantoor aan het Robert Kochplantsoen, alles wat met de bus zelf te maken heeft, gebeurt in Amsterdam-Noord aan de T. Melissaweg 15 in een speciale ruimte met kantine en alle technische voorzieningen.

De bus van de Magical Mystery Tour bij het Robert Kochplantsoen

Meedoen?

Wij bieden je een kans om werkervaring op te doen met gemotiveerde collega’s. Naast het opdoen van ervaring en het ontmoeten van mensen, ontvang je een vrijwilligersvergoeding.

Boot

Sinds 2011 organiseert de Magical Mystery Tour ook vaartochtjes voor cliënten van HVO-Querido. Zowel de deelnemers als de vrijwilligers ervaren deze boottochtjes als zeer waardevol. Met ingang van 2013 beschikken we daartoe over de salonboot de Rien Elisabeth. Wij zijn nu in staat om nog meer bewoners een onvergetelijke tocht aan te bieden en te zorgen voor een moment van ontspanning. Het vaarseizoen start vanaf 1 april.
Kijk hier voor de mogelijkheden en voorwaarden om gebruik te kunnen maken van de boot.

Are you ready to go?

Neem contact op met Hanneke Vink, Geert Timmerman of Mara van Aartrijk, telefoon (06) 51 95 18 80.

teammanager
Yvonne Blekemolen