Werkproject: Dienstenwinkel

Rijswijkstraat 8, 1059 GK Amsterdam, Nederland
T: (020) 614 20 19
E: dienstenwinkel@hvoquerido.nl

Zit u ook wel eens om een helpende hand verlegen of heeft u klusjes die maar blijven liggen? De Dienstenwinkel is een buurtdienst waarbij vrijwilligers verschillende eenvoudige klussen uitvoeren. Dit gebeurt zowel bij mensen thuis als in de winkel zelf. Voor de geleverde dienst wordt een kleine vergoeding gevraagd. Als buurtbewoner kunt u bellen of mailen voor een afspraak of bij ons langskomen.

Wat kunnen wij voor u doen?

Als u in Slotervaart of het oosten van Osdorp woont, kunnen wij allerlei klussen voor u uitvoeren. Uw wensen en behoeften vormen daarvoor het uitgangspunt. Hoewel wij geen professioneel klusbedrijf zijn, kunnen wij toch veel voor u betekenen in de ondersteuning bij het dagelijks leven. De Dienstenwinkel beschikt niet over een auto.
U kunt denken aan werkzaamheden zoals:

• boodschappen doen, wandelen en hond uitlaten
  • tuinonderhoud en tegels reinigen
  • fiets repareren en auto wassen
  • hulp bij simpele computerproblemen
  • technische klusjes in huis
  • schilderen en behangen
  • meubels verplaatsen en monteren
  • strijk- en verstelwerk
  • ramen lappen en schoonmaken van trappenhuizen

Vrijwilligers

De vrijwilligers van de Dienstenwinkel zijn cliënten HVO-Querido, en andere organisaties. Voor de vrijwilligers is het belangrijk om dagbesteding te volgen vanwege hun psychiatrische, sociale en/of lichamelijke beperking. Deelnemen bij de Dienstenwinkel stelt hen in staat om deel te nemen aan het sociale leven in de wijk en hun kwaliteiten te benutten.

De samenwerkende partijen, zijn allen zorgorganisaties die bedreven zijn in het professioneel organiseren van activiteiten op het gebied van wonen, zorg, welzijn en dagbesteding. Individuele wensen en mogelijkheden van de vrijwilligers staan hierbij centraal.

HVO-Querido heeft ook een Dienstenwinkel in Amsterdam Oost.

teammanager
Yvonne Blekemolen