Centrum Robert Koch

Adres:
Robert Kochplantsoen 35, 1097 GG Amsterdam, Nederland
T: (020) 665 43 21

Centrum Robert Koch is een plek in de Watergraafsmeer waar jong en oud uit de regio Oost/Zuid-Oost welkom is voor een praatje, een kop koffie of om deel te nemen aan de vele activiteiten en werkprojecten die wij bieden.

Centrum Robert Koch is gastvrij en laagdrempelig. De medewerkers, vrijwilligers en bezoekers zorgen ervoor dat je je snel thuis zult voelen. Je bent van harte welkom.
Centrum Robert Koch heeft een uitgebreid aanbod van activiteiten: sport, uiteenlopende cursussen, creativiteit, muziek, vrijwilligerswerk, zowel binnen als buiten het centrum. Wil je graag iets anders doen? Dat kan. Wij staan open voor ideeën en suggesties. Centrum Robert Koch is van en voor bezoekers.

Kijk hier voor het overzicht van alle dagactiviteiten van Centrum Robert Koch op de website Je kunt meer.

• inloop
    Centrum Robert Koch heeft een ontmoetingsruimte, waar je doorlopend terecht kunt om een praatje te maken, een kop koffie te drinken, kranten, tijdschriften en boeken te lezen, een spelletje pool of darts te spelen en nog veel meer. Er is ook een kledingwinkeltje.
  • groepsactiviteiten
    Je kunt deelnemen aan allerlei activiteiten zoals de zanggroep, de band en andere creatieve groepen zoals tekenen, schilderen, beelden maken, muziek maken, zelf sieraden of Tiffany-lampen maken, dans en expressie en nog veel meer. Ook is er een jongerenavond.
    Bij Centrum Robert Koch kun je elke dag sporten. Kijk hier voor het sportrooster. Ook in buurthuizen en ontmoetingcentra organiseren we afwisselende activiteiten voor jou. Er is een textielgroep, een kledingwinkeltje, een jongerenmiddag, teveel om op te noemen.
  • cursussen en trainingen
    Je kunt bij Centrum Robert Koch diverse cursussen en trainingen volgen. Er is Spaanse les, een computercursus en Health4U, een workshop over uw persoonlijke gezondheid. Daarnaast zijn er trainingen in het ontwikkelen van sociale vaardigheden en verschillende andere Libermantrainingen.
  • arbeidsmatige activiteiten
    Centrum Robert Koch is actief op het gebied van werk: veel bezoekers doen vrijwilligerswerk in het centrum of bij één van de werkprojecten. Voor vrijwilligerswerk krijg je een onkostenvergoeding.
    Je kunt bij ons werken bij de receptie, achter de bar, bij de administratie, in het winkeltje. Je kunt ook schoonmaken, werken in de tuin of zelf een activiteit geven, zoals bijvoorbeeld computerles. Daarnaast kun je terecht bij een van de werkprojecten van HVO-Querido zoals de Dienstenwinkel of de Magical Mystery Tour.
  • kennis overdragen
    Als je een leuke bezigheid hebt die je met anderen wilt delen, dan kan dat bij Centrum Robert Koch. Wij helpen je graag bij het opzetten van een eigen activiteit. Zo zijn er momenteel een dagdeel per week een kapper en een kleermaker die hun diensten aanbieden.
  • bezoekers-teamoverleg
    Elke laatste donderdag van de maand tussen 13:30 en 14:30 uur komen bezoekers en medewerkers bijeen in het bezoekers-teamoverleg. Er wordt dan onder meer gesproken over de dagelijkse gang van zaken, het programma of de activiteiten.
  • uitstapjes
    We organiseren allerlei uitstapjes, zoals fietstochten, uitstapjes met de Magical Mystery Tour bus en in de zomer ook boottochtjes.
  • en nog veel meer

Inschrijven

Om deel te nemen aan dagbesteding van HVO-Querido heb je een AWBZ-indicatie, PGB of DWI verwijzing nodig voor ondersteunende begeleiding dag. Als je nog geen indicatie of verwijzing hebt, maar wel mee wilt doen aan activiteiten, werkprojecten of trajectbegeleiding, helpen wij je graag met het zoeken naar mogelijkheden.
Je komt in aanmerking voor een ABWZ-indicatie als je op grond van psychiatrische of psychosociale problematiek moeite hebt om invulling te geven aan je dag en deel te nemen aan de maatschappij. Met vragen over jouw indicatie kun je altijd terecht bij onze medewerkers.

Meer weten?

Centrum Robert Koch is open op maandag t/m donderdag van 9:00 tot 19:30 uur en vrijdag van 9:00 tot 16:30 uur.

Centrum Robert Koch is goed bereikbaar met het openbaar vervoer (tram 9, halte Kruislaan) en met de auto (ringweg A10, afslag S113 Diemen-Watergraafsmeer).

Je kunt ons altijd bellen voor meer informatie of om een afspraak te maken. Als je op de afspraak voor een kennismakingsgesprek komt, neem dan het volgende mee: zorgpas, identiteitsbewijs, naam huisarts/behandelaar, burgerservicenummer en de PGB/DWI-verwijzing. Je kunt ook gewoon langskomen om een keer te komen kijken. Wij kunnen je ook informatie toesturen.

teammanager
Yvonne Blekemolen